Una desena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la violència de gènere


Temes relacionats

L'Associació de Veïns del Monestir impulsa un curs contra la violència de gènere ( 2/nov/10)

Les associacions de veïns de la ciutat combaten la violència de gènere amb un curs de conscienciació ( 3/nov/10)

El CAP Sant Cugat-Valldoreix ensenya al món el seu projecte antiviolència (30/ago/10)


  • Comparteix:

Representants de les associacions que han organitzat la programació

Representants de les associacions que han organitzat la programació

Un taller de defensa personal, cursos, pel·lícules i un concert de Bebe són les activitats programades per les associacions de Sant Cugat i l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, l'últim dijous de novembre. En total, una desena d'actes que serviran per lluitar contra aquesta problemàtica sota el lema, com l'any passat, 'El teu entorn et dóna ales'.

Tot i que el Dia Internacional contra la violència de gènere es commemora cada 25 de novembre, les activitats comencen a Sant Cugat aquest dissabte amb el taller de defensa personal, organitzat amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra. Com identificar i prevenir les situacions de risc i aprendre les tècniques bàsiques de defensa són els objectius del taller, que se celebrarà a la ZEM de la Rambla del Celler. Els actes s'allargaran fins el primer dijous de desembre.

L'Ajuntament repartirà un qüestionari per ajudar a detectar les relacions de parella abusives. El test, que es podrà trobar a seus d'entitats i centres educatius, servirà per avaluar la situació de la parella i detectar si cal demanar ajuda. Durant la presentació dels actes programats, la regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, ha destacat quin és el missatge que es vol transmetre el Dia Internacional contra la violència de gènere.

Susanna Pellicer

Ningú no té dret a maltractar una altra persona, un fet que també afecta a l'àmbit familiar. La víctima mai té la culpa.




El penúltim divendres de mes, el Teatre-Auditori acollirà un concert de Bebe, emmarcat també en la programació d'aquesta diada. Una programació que compta amb una oferta cinematogràfica, amb films com 'El cocinero, el ladrón, la mujer y su amante' i 'Flor del desierto'. El casal de les Planes i el cinema Cinesa acolliran les sessions, respectivament.

També s'ha organitzat un cicle de conferències al Museu sobre el paper de la dona durant l'Edat Mitjana, així com la conferència 'Homes i dones, junts contra la violència', a càrrec del delegat del govern contra la violència de gènere, Miguel Lorente.

En la programació hi participen les associacions veïnals, l'associació Noestasola, el Teatre-Auditori i el Museu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.