L'Ajuntament posa en marxa un programa pioner per compartir pàrquing


  • Comparteix:

Eduard Pomar ha presentat el conjunt d'activitat de la Setmana de Mobilitat Sostenible.

Eduard Pomar ha presentat el conjunt d'activitat de la Setmana de Mobilitat Sostenible.

La plana web de l'Ajuntament posa en marxa una iniciativa pionera a Catalunya perquè els santcugatencs que marxen a treballar fora puguin intercanviar la seva plaça d'aparcament amb ciutadans d'altres municipis que venen a treballar a Sant Cugat. Aquests iniciativa s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible que se celebra per quart any consecutiu a la ciutat. Entre d'altres activitats, els dia 22, Dia Europeu Sense Cotxes, els transports públics seran gratuïts.

Del dia 22 fins el 28 de setembre, Sant Cugat declara la guerra al vehicle privat i engega una sèrie d'activitats destinades a convèncer els ciutadans perquè deixin el cotxe i agafin el transport públic o bé la bicicleta per fer els seus desplaçaments.

Entre les iniciatives engegades en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible hi ha la possibilitat d'intercanviar, entre particulars, una plaça d'aparcament. L'objectiu és que un ciutadà que vingui a treballar a Sant Cugat pugui deixar el seu cotxe en un pàrquing privat a canvi de tenir plaça en un aparcament d'una altra ciutat. Pel tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, l'objectiu és reduir la contaminació que produeixen els cotxes donant voltes i voltes buscant aparcament:

Eduard Pomar

Es perden moltes hores a determinades hores i llocs buscant aparcament tant a Sant Cugat com a Barcelona. Cal aprofitar les infraestructures.


Es tracta d'un pas en la iniciativa posada en marxa ara fa un any de 'Compartir cotxe' que rep mensualment unes 450 visites.

El Dia 22, Dia Europeu sense cotxes, l'Ajuntament ha programat un conjunt d'activitats per tal d'estendre la conscienciació sobre la necessitat d'augmentar l'ús del transport públic. En aquest sentit, el transport públic serà gratuït durant tot el dia. A més, se celebrarà una bicicletada popular que recorrerà part dels carrils bici de la ciutat amb la lectura prèvia d'un manifest a favor d'un ús racional i sostenible del transport. Segons Pomar, no es vol que aquesta jornada quedi en flor d'un sol estiu sinó que es treballa per fomentar la sostenibilitat entre els ciutadans tot l'any:

Eduard Pomar

Volem que sigui una jornada no només d'un dia sinó que quatlli la conscienciació sobre la necessitat de deixar el cotxe i agafar el transport públic.


El dia 22 es tallarà el trànsit a la Plaça d'en Coll i tant diumenge com dilluns un trenet gratuït connectarà els diferents barris de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.