Reobertura de les estacions i del servei de FGC


  • Comparteix:

Les estacions romandran tancades de dotze a quatre de la tarda

Les estacions romandran tancades de dotze a quatre de la tarda

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha tornat a la normalitat a les quatre de la tarda després que totes les estacions hagin estat tancades des les dotze del migdia .La companyia no ha pogut garantir el funcionament del servei durant l'aturada convocada pels treballadors, ja que el departament de Treball de la Generalitat no havia decretat serveis mínims. Dimecres es repetirà l'aturada.

Segons fonts de FGC, per no posar en perill la circulació dels trens a causa de possibles accions dels piquets i com que no hi ha prou personal per assegurar el servei, totes les estacions de les línies metropolitanes han estat tancades durant l'aturada. Durant aquesta franja, s'ha suspès un total de 339 circulacions a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, la qual cosa ha afectat aproximadament 75.000 viatgers d'ambdues línies.

La companyia està portant a terme les gestions necessàries per denunciar davant l'autoritat judicial i administrativa l'incompliment reiterat dels serveis mínims durant les anteriors jornades de vaga a FGC. Paral·lelament, l'empresa ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra per actes vandàlics i de sabotatge per part de piquets de vaga durant les aturades anteriors.

El delegat de la UGT, Antonio Mendoza, recorda com han transcorregut les negociacions amb el govern i indica que els treballadors de FGC se senten 'enganyats'. Són declaracions a Cugat.cat.

Antonio Mendoza

Vam arribar a un acord amb el conseller Nadal per recuperar el 5% retallat. Ens van enganyar per ajornar l'aturada.




El comitè d'empresa també ha convocat una vaga per aquest dimecres, en la mateixa franja. El departament de Treball tampoc no ha decretat serveis mínims i, segons fonts de FGC, encara no se sap si hi haurà prou personal per garantir la circulació de combois.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.