L'entorn del Monestir presentarà una nova cara abans de Nadal


Temes relacionats

La renovació dels jardins del Monestir servirà per cercar una antiga muralla (11/jul/10)

L'Ajuntament substituirà els plàtans del Monestir per lledoners (24/jun/10)


  • Comparteix:

Les obres de remodelació de l'entorn del Monestir finalitzaran abans de les festes nadalenques. Aquest dimecres s'ha fet la majoria de la modificació paisatgística de la zona, que ha consistit en la plantació de 35 lladoners i 14 arbres de Judea. L'accessibilitat, el canvi d'ubicació de l'enllumenat públic i el condicionament de la zona exterior de la Casa de Cultura són altres actuacions que es faran durant aquestes setmanes. La planificació de les obres ha volgut respectar el traçat original dels edificis monàstics que se situaven als jardins del Monestir i la muralla que l'envoltava.

La major part de la modificació paisatgística, que s'ha desenvolupat aquest dimecres, ha consistit en la plantació de 35 lladoners i 14 arbres de Judea, que han substituït els plataners de la zona. L'arbrat s'ha transportat per carretera des del nord d'Itàlia, territori que permet un millor creixement d'aquestes dues espècies.

Ho explica el cap de servei de Paisatge i Verd Urbà del consistori, Jordi Torrijos. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Torrijos

La Toscana és la zona on hi ha els lladoners i els arbres de Judea més grans de tot Europa.




La trobada de restes arqueològiques en el desenvolupament del projecte ha comportat un retard en el termini de les obres i la modificació parcial de la línia de plantació dels nous arbres. Les restes corresponen a una part de la muralla que envoltava el Monestir durant els seus inicis.

Torrijos ha afirmat que les obres respectaran el traçat de l'antiga muralla.

Jordi Torrijos

Hem localitzat l'antiga muralla que passava pel passeig del Paga-li Joan.


La remodelació de l'entorn del Monestir ha arribat fins a la Casa de Cultura i la plaça de l'Om. Al primer emplaçament, s'ha dut a terme, entre altres accions, una millora del drenatge de les aigües fluvials que afectaven el carrer de Castellví i la plantació d'arbustos i xiprers. D'altra banda, un om presidirà properament la plaça a la qual dóna nom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.