Es torna a posar en marxa el programa 'Voluntaris per la llengua'


  • Comparteix:

El logotip de la iniciativa

El logotip de la iniciativa

El Servei Local de Català organitza novament el programa 'Voluntaris per la Llengua' per fomentar l'ús social del català entre nous parlants. La iniciativa consisteix a ajuntar dues persones, una de catalanoparlant i una altra que parli una altra llengua, perquè conversin en català. Per a aquesta nova edició, ja hi ha inscrites 25 parelles lingüístiques.

En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', la tècnica de Servei Local de Català i responsable del programa, Lídia Ponsatí, ha explicat que la iniciativa persegueix que la parella lingüística es trobi per xerrar. Així l'aprenent perd la vergonya a usar el català i adquireix fluïdesa en la parla.

Lídia Ponsatí

El català s'ha d'utilitzar amb normalitat. D'aquesta manera cada vegada serà més natural parlar-lo i en creixerà l'ús social.


El catalanoparlant Ramon Guàrdia i la santcugatenca d'origen bolivià Jariet González són una parella lingüística. Els dos integrants de la parella han explicat quin són els principals obstacles perquè augmenti l'ús social del català.

Ramon Guàrdia / Jariet González

Que algú vingui de fora i vulgui aprendre el català és un gran pas. / La gent hauria de parlar en català per poder aprendre'l.


El programa de 'Voluntaris per la Llengua' encara està obert i es poden fer les inscripcions, tant de voluntaris com d'aprenents, al Servei Local de Català amb seu a la Casa de Cultura. Segons dades oficials, al 2003 hi havia un 46% de catalanoparlants i en l'actualitat la xifra ha baixat al 35,6%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.