Revisió als habitatges de les Planes per eliminar la possible presència d'amiant


  • Comparteix:

Mostra de fibrociment que conté amiant

Mostra de fibrociment que conté amiant

Els veïns de les Planes reben, des d'aquest dilluns, la visita d'uns especialistes en detectar fibrociment, un material d'obra que és perillós per a la salut perquè conté amiant. L'Ajuntament ha engegat aquesta iniciativa amb l'objectiu de retirar aquest material que es va prohibir definitivament el 2002.

El fibrociment és perjudicial per a la salut quan es desgasta o es trenca, ja que allibera unes fibres molt petites d'amiant que, si es respiren, poden entrar al pulmó i provocar amb el pas del temps algunes malalties com el càncer. Aquestes fibres també es poden adherir a la roba i a la pell i desprendre's més endavant, traslladant el risc a altres llocs i persones.

Els tècnics analitzaran primer uns 420 habitatges de les Planes, perquè els anys en què es van construir i els materials emprats són en principi susceptibles de contenir amiant. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, explica en quina part del procediment cal ser més curós.

Cristina Paraira

El que ha de ser molt estricte és la manipulació del fibrociment, però només és perillós si es trenca o es desgasta.


Els visitadors avaluaran si hi ha o no fibrociment i el protocol que s'ha de seguir per retirar-ho, que és molt estricte. En cas que sigui en grans quantitats, cal contractar una empresa especialitzada. Si es tracta de peces petites els mateixos veïns poden transportar-les, seguint unes instruccions de seguretat, fins a la deixalleria de Cerdanyola, que està preparada per rebre aquest tipus de residus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.