Una marxa contra el Parkinson amb la mirada posada en els afectats més joves


Temes relacionats

2003: Més de 400 persones mostren la seva solidaritat caminant pel Parkinson (28/set/11)

Sant Cugat guanya al Parkinson amb més de 200 quilòmetres de solidaritat i sensibilització (26/abr/10)

Esteve Sala: 'Volem lluitar contra la tendència que tenen els malalts de quedar-se a casa' ( 7/abr/10)

Formació i consells pràctics pels familiars de malalts de Parkinson, cada últim dimarts de mes a la Casa de Cultura ( 5/feb/10)

Gran participació a la segona Caminada Solidària pel Parkinson ( 1/oct/07)


  • Comparteix:

Guanyar coneixement i difusió entre la població més jove afectada pel Parkinson. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'Associació Catalana per al Parkinson a Sant Cugat aquest diumenge en la 3a caminada solidària fins a Can Borrell, la més participativa fins al moment. El seu secretari, Esteve Sala, ha reclamat una major cobertura de les teràpies complementàries per part de la Seguretat Social.

Amb les estadístiques a la mà, Sant Cugat té gairebé 200 afectats de Parkinson i un 15% és menor de 60 anys. És aquest perfil, el més jove i desconegut, el que es marca com a repte la delegació santcugatenca. L'entitat considera bàsic entrar en contacte amb altres afectats, un cop s'ha diagnosticat el Parkinson.

Entre les reivindicacions fetes aquest diumenge, el secretari de l'associació a Sant Cugat, Esteve Sala, reclama que la Seguretat Social cobreixi part de les teràpies que milloren la qualitat de vida dels pacients.

Esteve Sala

Les teràpies són imprescindibles segons els metges, però la Seguretat Social no les cobreix. Les administracions haurien de contribuir en part en aquestes teràpies.



La 3a caminada solidària per al Parkinson ha obtingut la millor participació fins el moment, gairebé 300 entrades venudes amb dades de l'organització. La majoria dels participants ha viscut de prop la malaltia.

Participants

Que els malalts es posin en marxa, és perfecte. / Hi ha molta més gent, però potser menys malalts. / Fem un treball de recerca per saber com pateixen els malalts i familiars.




La recaptació de la iniciativa, organitzada per Associació Catalana per al Parkinson i el Club Muntanyenc, es destinarà a les teràpies complementàries que l'entitat ofereix per als afectats a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.