Estapé: 'El càncer no es curarà; hi ha més gent que viu del càncer que no pas que en mor'


  • Comparteix:

La conferència s'ha fet al Teatre-Auditori

La conferència s'ha fet al Teatre-Auditori

El diagnòstic precoç és clau per la cura del càncer en la gent gran. Ho ha subratllat el primer catedràtic d'Oncologia de l'Estat espanyol, Jordi Estapé, que atribueix l'expansió de la malaltia entre les persones de la tercera edat perquè tenen ara una major esperança de vida però també perquè tenen mals hàbits. La conferència 'La gent gran davant el càncer', que ha tingut lloc aquest dilluns al Teatre-Auditori, també ha revelat que els interessos farmacèutics que hi ha darrera la malaltia obstaculitzen sovint el progrés dels estudis que han de permetre la seva cura.

La conferència 'La gent gran davant el càncer' ha començat amb un repàs històric per la història del càncer, que segons el ponent és tan antic com la humanitat. La segona part de la xerrada s'ha centrat en les pràctiques de prevenció del càncer per part de la gent gran.

El catedràtic d'Oncologia Clínica de la Universitat de Barcelona (UB) Jordi Estapé, explica per què fins ara no han començat a desenvolupar polítiques de prevenció del càncer per a la gent gran.

Jordi Estapé

La gent no plantejava fer polítiques de prevenció per a la gent gran. Ara que ha crescut la seva esperança de vida té sentit que adquireixin bons hàbits.


Segons Estapé, és important consolidar aquesta prevenció perquè es preveu que al 2050 s'hagin duplicat els malalts de càncer a la nostra societat. Tot i això, també ha destacat que el càncer 'no es curarà mai perquè hi ha més gent que viu del càncer que no pas que en mor', fent referència als interessos econòmics que tenen les farmacèutiques i altres sectors.

L'oncòleg ha explicat a més d'un centenar de persones grans que la prevenció comença per abandonar l'estrés, seguir una alimentació sana, fer exercici físic i rebre suport social. Els càncers més importants entre la gent gran són el de pulmó ocasionat principalment pel tabac, el de mama, el de pròstata i el de budells.

La conferència, organitzada per l'obra social d'Unnim, també ha comptat amb la ponència de la doctora Tània Estapé especialitzada en la Psicologia Clínica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.