La violència contra animals, preludi d'un maltractament de gènere


  • Comparteix:

La violència amb els animals és el precedent d'un maltractador a la llar

La violència amb els animals és el precedent d'un maltractador a la llar

Maltractar els animals pot ser el primer símptoma per preveure el maltractament contra les dones. Així es desprèn d'un estudi realitzat a Catalunya sobre psicopatia i maltractament als animals que s'ha presentat aquest dimarts al Congrés de la Societat Americana de Criminologia i on ha participat la investigadora santcugatenca Núria Querol. L'informe situa l'educació des de la infància com l'element clau per solucionar aquesta mena de conductes.

L'estudi, que es basa en una mostra de 50 subjectes, dels quals gairebé el 24% estaven acusats o condemnats per delictes violents greus o en fase de compliment de sentència per homicidi, assassinat o assassinat greu en grau de temptativa i el 6% per violació, conclou que la violència contra els animals va estretament lligada a una futura violència dins la llar. De la mostra triada, el 41,7% havia maltractat animals abans de manifestar totalment la seva conducta violenta.

La doctora santcugatenca que ha participat en la realització de l'informe, Núria Querol, ha explicat que d'aquesta manera es poden detectar determinades accions per descobrir a temps un futur maltractador.

Núria Querol

Hem d'estar alerta amb un nen que comença fent atrocitats amb gats i gossos. Mai hem de pensar que només és un animal.


Un cop exercida la violència dins la llar, l'estudi conclou que la mascota també pot ser utilitzada per fer xantatge emocional i per intimidar la víctima. Segons ha assegurat Querol, el maltractador 'pot fer mal a les fonts d'afecte de la parella, com ara els fills i els animals de companyia', per exemple obligant-los a fer pràctiques sexuals i mostrant-les a la dona. D'aquesta manera, s'intenta castigar qualsevol iniciativa d'autonomia de la dona.

La predicció precoç de la violència, doncs, és un element important perquè es puguin corregir aquestes conductes des de la infància.

Núria Querol

Una de les coses bones que tenim és que podem aprendre noves maneres de relacionar-nos sense fer mal.


La investigadora ha destacat que és imprescindible que la societat faci ús de la seva responsabilitat i sigui conscient de que actes violents envers animals durant la infància d'una persona, als què aparentment no se'ls mostra molta atenció, poden desembocar en violència de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.