Els guanyadors del Premi Literari de Valldoreix reben el guardó com a impuls a la seva carrera


  • Comparteix:

Els guanyadors amb els membres del jurat

Els guanyadors amb els membres del jurat

Manel Roig, per l'obra 'Els pollastres també paguen', i Ada Behncké, per '10.000 cascavells muts', han rebut aquest divendres el Premi Literari de Valldoreix 2010. Els guardons estan dotats amb 2.000 euros en la categoria d'adult i 1.000 en la juvenil. Les distincions s'han fet entrega en el marc d'un sopar al Club Esportiu Valldoreix que ha aplegat una cinquantena de persones.

L'alacantí Manel Roig ha guanyat en la categoria d'adults amb l'obra 'Els pollastres també paguen'. La peça està escrita en clau d'humor i explica el conflicte generacional entre una àvia i la seva néta.

Roig ha explicat a Cugat.cat què suposa rebre aquest premi.

Manel Roig

Tots els premis són especials, però aquest una mica més perquè escric quan la vida familiar em deixa i es un reconeixement a aquest esforç.



En la categoria d'adults també s'han atorgat tres accèssits. Els premiats són Màxim Rosés amb el conte 'Lliurament en mà', Josep Maria Morreras pel text 'Una trucada a la matinada', i Julián Barratxina amb l'obra 'Cançó per a piano'.

El guardó de la categoria juvenil, valorat en 1.000 euros, ha anat a parar a mans de la berguedana Ada Behncké amb el text '10.000 cascavells muts'. Aquesta jove de 15 anys ha narrat la història d'un nen que entra a una casa abandonada i es troba amb una persona que passa per un mal moment.

Per Behncké, el premi és un impuls per continuar escrivint.

Ada Behncké

M'anima. He guanyat un parell de premis comarcals, però amb aquest veig que escriure em porta a algun lloc.



Enguany, el certament ha rebut més d'una quarantena d'obres. La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha destacat el creixement d'aquests guardons i la seva consolidació.

Montserrat Turu

Està consolidat. Va començar des de la iniciativa civil i després ho ha agafat l'EMD. Sempre té molt d'èxit.





El Premi Literari de Valldoreix està organitzat per l'EMD i es convoca de manera bianual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.