Tecnologia i serveis socials s'uneixen per augmentar la qualitat de vida de persones amb discapacitats


  • Comparteix:

Experts provinents d'àmbits de la investigació tecnològica i dels serveis socials han unit esforços en la primera jornada sobre Intel·ligència Artificial i Qualitat de Vida que s'ha celebrat aquest dissabte a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). L'objectiu ha estat crear sinergies entre els professionals d'aquests dos móns per tal de crear un patró que aporti dades destinades a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat. El taller Jeroni de Moragas, un dels impulsors del projecte, serà el primer centre on s'apliquin els resultats d'aquest primer patró de dades.

La professora de lògica la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigadora en diversos centres de recerca, Pilar Dellunde, ha explicat què permetrà aquesta primera jornada celebrada a l'ANC.

Pilar Dellunde

Volem obtenir dades per crear un patró que ens permeti millorar la qualitat de vida.


La inauguració també ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, que ha donat el tret de sortida a la jornada juntament amb la intervenció del president del Consell Rector del Taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès, i del director del IIIA-CSIC, Ramón López de Mántaras. Per l'alcalde, l'àmbit de l'assistència a persones grans i amb discapacitats és un sector de futur assegurat.

Lluís Recoder

Un dels sectors de futur on hi haurà ocupació està en l'assistència a persones grans i amb discapacitats.


La jornada ha comptat amb la participació d'experts de diferents àmbits com Núria Agell, Xavier Canals, Francesc Almacelles i Cecilio Angulo. Els organitzadors esperen començar a aplicar aquest patró de dades a partir de l'any vinent i fer-ho extensible a més centres i fundacions d'arreu Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.