Sant Cugat registra dos casos nous de Sida en el darrer any


Temes relacionats

Més de 100 santcugatencs contagiats de sida en els últims 28 anys ( 1/des/09)

Diverses taules informatives informen sobre la sida avui a la ciutat ( 1/des/09)


  • Comparteix:

1 de desembre Dia Internacional de la SIDA

1 de desembre Dia Internacional de la SIDA

103 santcugatencs han contret la Sida des del 1981, dos dels quals ho han fet en el darrer any, segons dades del Centre d'Estudis Epidemiològics Sobre la Sida a Catalunya (CEESSCAT). Aquest augment suposa un canvi en la tendència dels darrers anys a la ciutat, que successivament augmentava en un a l'any els casos de nous infectats. Amb motiu del Dia Mundial contra la Sida, que se celebra aquest dimecres, els experts fan una crida a no baixar la guàrdia en la prevenció.

Segons les dades recollides en els darrers 29 anys, la majoria d'homes malalts tenen entre 35 i 39 anys i han contret la malatia per pràctiques homosexuals o bisexuals. De fet, aquesta és la via de contagi que ha repuntat en els darrers estudis. En el cas de les dones, l'edat de contagi se situa entre els 45 i 49 anys i la causa són pràctiques heterosexuals.

El responsable del programa per a la prevenció i assistència de la Sida, el doctor Albert Giménez, ha alertat que cal aprofundir en la prevenció en les relacions sexuals de risc. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Albert Giménez

Probablement no es posa prou atenció en la prevenció. El preservatiu s'utilitza més però no de forma sistemàtica.


Giménez ha explicat que l'entitat treballa de manera transversal per atacar els diversos factors que tenen a veure amb la prevenció. Destaca el treball amb entitats juvenils i en àmbits tan diversos com les escoles, les presons i també en el sector de la justícia. Una altra vessant és la millora de la qualitat de vida de les persones afectades pel virus del VIH.

Durant l'entrevista, Giménez també ha posat especial èmfasi a alertar dels greus problemes per tenir el virus en països en vies de desenvolupament on no hi ha mitjans suficients per fer tasques de prevenció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.