Sant Cugat se suma al 'Posa't la gorra'


  • Comparteix:

Anterior celebració de l'esdeveniment

Anterior celebració de l'esdeveniment

Sant Cugat se suma un any més a la iniciativa 'Posa't la gorra', que organitza cada any l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Enguany la jornada festiva, dirigida a sensibilitzar la societat i a fer-la coneixedora del càncer infantil per normalitzar la malaltia, es farà el tercer dissabte de desembre al Zoo de Barcelona.

La diada serveix per ampliar i potenciar la base social de l'entitat, així com recaptar fons amb la finalitat de pal·liar les mancances en serveis i instal·lacions, aconseguir més recursos perquè les famílies amb un infant malalt de càncer puguin realitzar les seves activitats, cobrir les demandes actuals i garantir la seva sostenibilitat en el futur.

L'Ajuntament de Sant Cugat hi col·labora cada any fent difusió entre la ciutadania. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, explica el per què.

Carmela Fortuny

El càncer pot afectar qualsevol dels nostres ciutadans i, per tant, tot el que puguem fer per difondre i sensibilitzar la societat ho farem.


L'objectiu d'enguany, però, és acabar l'obra de construcció de la casa del Xuklis, que tira endavant l'AFANOC, una casa d'acollida per a famílies desplaçades del seu lloc d'origen amb infants malalts que reben tractament a la capital catalana.

La gerent de l'AFANOC, Rosa Casals, ha explicat que és el projecte que han somiat entitats i afectats des de fa 10 anys.

Rosa Casals

És una casa que acollirà 25 famílies de fora de Barcelona que necessiten tractament. Donarà intimitat a les famílies i alhora comunicació amb la resta de pares.



La gorra serà el símbol de la jornada. Des de l'Associació han explicat que un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents malalts de càncer, el més palès, és la pèrdua dels cabell. Per aquesta raó, es cobreixen el cap amb una gorra i per això l'AFANOC les ha fet el símbol de solidaritat envers tots aquests infants.

La festa al Zoo de Barcelona celebra els seu 10è aniversari amb tallers infantils i una previsió de més de 8.000 visitants. En la passada edició del 'Posa't la gorra' es van repartir unes 38.000 gorres solidàries per tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.