Sant Cugat s'il·lumina avui amb els llums de Nadal


  • Comparteix:

Els llums de Nadal s'encenen avui

Els llums de Nadal s'encenen avui

Sant Cugat es vestirà de Nadal aquest divendres amb l'encesa de llums, que enguany es fa una setmana abans de l'habitual. Tot i l'avançament de l'acte, la ciutat serà més sostenible que mai gràcies a l'enllumenat led que ajuda a reduir la despesa energètica i les emissions de CO2. Amb tot, alguns comerciants discrepen amb la data escollida i reclamen que l'encesa de llums es pugui avançar, encara més, els propers anys.

La regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha destacat a Cugat.cat que enguany han intentat respondre tant als interessos comercials com a les necessitats mediambientals.

Cristina Paraira

Des de l'Ajuntament hem intentat trobar l'equilibri entre els interessos dels comerciants i que l'encesa de llums sigui el més sostenible possible.


Durant els últims anys, l'Ajuntament ha reduït el nombre de garlandes i ha incorporat les bombetes de baix consum, però no va ser fins el 2007 quan es va començar a substituir les bombetes per enllumenat de tipus led. Aquest Nadal, tot l'enllumenat serà d'aquesta mena i per això es farà la tradicional encesa aquest divendres i no als voltants de Santa Llúcia com havia estat habitual durant els últims anys.

Tot i això, alguns dels comerciants consultats per Cugat.cat consideren que la situació econòmica actual fa necessari estimular les vendes. En aquest sentit creuen que, de manera excepcional, les llums ja haurien d'il·luminar els carrers de la ciutat.

Comerciants

Hi hauria més moviment a les botigues. / S'hauria d'haver avançat per la crisi. / Haurien d'estar obertes a hores molt concretes.






Un acte a la plaça d'Octavià, aquest divendres a les sis de la tarda, servirà per donar el tret de sortida simbòlic a la campanya de Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.