Sant Cugat acull una exposició per donar a conèixer l'ictus


Temes relacionats

Laura Perea: 'L'ictus és una de les malalties amb què es pot fer prevenció' ( 9/nov/10)

AVAN continua la tasca de sensibilització sobre l'ictus ( 4/nov/10)

Presentat el DVD 'Conviure amb l'Ictus' (21/mai/10)


  • Comparteix:

Cartell de l'exposició

Cartell de l'exposició

La plaça d'Octavià acollirà des d'aquest divendres una exposició sobre l'ictus. L'objectiu de la mostra és difondre la malaltia i els passos a seguir per evitar els efectes que se'n deriven. L'exposició, organitzada per la Fundació Ictus / Malaltia Vascular, es podrà visitar fins dimecres de la setmana vinent i estarà oberta a tots els públics.

A Sant Cugat, cada any unes 160 persones pateixen un ictus. En total, uns 1.500 santcugatencs reben les conseqüències d'aquesta malaltia. L'ictus és una alteració en la circulació de la sang al cervell que provoca la mort de les cèl·lules cerebrals. Això pot produir dificultats en la parla, en el moviment del cos o, fins i tot, la mort. Per evitar les greus conseqüències que se'n deriven, el cap de comunicació de la Fundació Ictus/ Malaltia Vascular, Guillem Gallofré, explica què s'ha de fer.

Guillem Gallofré

En l'ictus és molt important actuar molt ràpid. Hi ha un tractament que si s'aplica en les primeres quatre hores i mitja és efectiu.



A l'exposició es mostraran els passos a seguir davant d'un possible cas d'ictus, es farà una breu explicació de la malaltia i es buscarà la màxima participació ciutadana. Gallofré explica com funcionarà la carpa.

Guillem Gallofré

És una exposició molt pedagògica. Hi ha un carnet de participació, uns monitors que expliquen els dubtes i que fan una tasca de conscienciació.



L'exposició, que començarà aquest divendres, està organitzada per la Fundació Ictus en col·laboració amb l'Obra Social d'Unnim. La carpa obrirà les seves portes de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.