L'equip de govern nega les acusacions de la fundació Altarriba sobre la residència canina


  • Comparteix:

La Residència Canina de l'Arrabassada compleix la llei, segons el consistori

La Residència Canina de l'Arrabassada compleix la llei, segons el consistori

L'equip de govern desmenteix la fundació Altarriba, que ha acusat l'Ajuntament d'incomplir la Llei de Protecció d'Animals. La fundació ho atribueix al fet que la Residència Canina de l'Arrabassada, empresa subcontractada per l'Ajuntament per donar servei a la recollida d'animals, no compta amb un llibre de registre d'entrades i sortides dels animals. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, assegura que les acusacions són 'rotundament falses'.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat a Cugat.cat que la Residència Canina de l'Arrabassada, que dóna servei a la recollida d'animals al municipi, ho té tot en regla i així ho demostren els informes de les inspeccions que ha passat. Segons Subirà, la fundació Altarriba ha aprofitat informació d'ara fa un any, quan a l'empresa subcontractada se li va acabar el llibre de registre del nucli zoològic, per treure a la llum la infracció administrativa. Tot i això, assegura que no es tracta de cap falta greu, ja que continuaven registrant els animals digitalment.

Marta Subirà

El tracte que reben els animals és l'adequat. L'Ajuntament es va acollir des del primer moment a la Llei de Protecció d'Animals.


L'advocada de la fundació Altarriba, Yolanda Balbuena, ha dit que 'un municipi no pot donar el servei de recollida d'animals a una empresa i oblidarse'n'. Per l'advocada, l'Ajuntament no va analitzar si la Residència Canina de l'Arrabassada tenia en regla tota la normativa que exigeix la Llei de Protecció d'Animals quan va fer la concessió i 'mai s'ha preocupat' per esbrinar-ho. Balbuena creu que el fet que el consistori cedeixi aquest servei a una empresa i no a una protectora d'animals ja demostra la 'poca sensibilitat' de la ciutat.

Yolanda Balbuena

El fet de concedir el servei a una SL ja demostra que la ciutat és poc sensible. A més, l'Ajuntament mai s'ha preocupat de saber si té bé els papers o no.




En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient considera que la fundació ha fet aquestes acusacions perquè el consistori cedeixi a les pressions i els doni a ells el servei públic.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Fa molts anys que conec la residència de l'Arrabassada i voldria fer constar que hi tinc plena confiança. Tanta que quan he hagut de marxar per uns dies, deixo les meves gosses a les seves instal·lacions, on sé positivament que són ben ateses. Sempre he vist que s'ha registrat tots els animals que entren i surten. Estan en bones condicions i quan he adoptat algun gos (les meves tres gosses ho són d'adoptades) les despeses han estat raonables i el procés completament legal i transparent, cosa que no puc dir de la protectora on vam adoptar la nostra husky. Penso que hi ha alguna mena d'interès no massa clar en aquesta denúncia.

Maria Dolors Rius. Enviat el 10/des/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.