Ribó: 'La igualtat d'oportunitats està en perill en el sistema educatiu'


  • Comparteix:

Els participants a la dinar-col·loqui amb els síndics

Els participants a la dinar-col·loqui amb els síndics

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha subratllat la necessitat d'abordar la integració escolar de la immigració. Durant una trobada amb representants del teixit social, polític i cultural de Sant Cugat, Ribó ha explicat que la desproporció d'alumnes immigrants que assumeixen alguns centres pot generar una divisió social que posa en perill la convivència i el dret universal de la igualtat d'oportunitats.

La Declaració Universal dels Drets Humans es va proclamar el 1948. Tot i que ja han passat 62 anys, el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha destacat que encara queden pendents alguns reptes com la integració escolar de la immigració.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha explicat altres exemples de violació dels Drets Humans a Catalunya.

Rafael Ribó

Qualsevol societat pot tenir casos esporàdics, però pel que fa a la tendència col·lectiva la crisi posa en perill la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu.


El Síndic de Greuges de Catalunya ha participat aquest dilluns en una trobada amb representants del teixit polític, social i cultural de la ciutat organitzada pel Síndic de Greuges local. Aquesta és la segona vegada que s'organitza la trobada coincidint amb la commemoració de la proclamació de la Declaració Universal dels Drets Humans. El Síndic de Greuges local, Narcís Clavell, ha explicat que l'objectiu és obrir la cita a les entitats i associacions de la ciutat.

Jaume Clavell

Crec que si continua així es continuarà fent la trobada. Falta representació social d'entitats i associacions.




El Síndic de Greuges de Catalunya ha estat el convidat d'aquesta segona edició del dinar-col·loqui, que s'ha celebrat al Sant Cugat Hotel. El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, va ser el protagonista de l'edició passada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.