Milloren 20 llars gràcies al programa d'arranjament d'habitatges per a la gent gran


  • Comparteix:

20 habitatges de la ciutat han tirat endavant petites reformes per millorar l'habitabilitat, la seguretat i l'accessibilitat gràcies al programa d'arranjament de vivendes per a la gent gran. Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Diputació de Barcelona i el departament de Treball de la Generalitat que pretén millorar l'autonomia de les persones grans i garantir la qualitat de vida als domicilis. A la ciutat, ja s'hi han realitzat 17 obres i en queden tres que es troben en fase d'execució.

Es tracta d'un programa pioner en tot l'Estat espanyol. El finançament de la iniciativa es reparteix a parts iguals entre Diputació, Treball i Ajuntament. Crear ocupació és l'objectiu secundari.

La diputada de Benestar Social de la Diputació, Montserrat Ballarín, ha explicat l'objectiu del programa.

Montserrat Ballarín

A través de petites intervencions en domicilis de persones grans, aconseguim grans millores en la seva qualitat de vida.


A la ciutat, s'han registrat un total de 100 actuacions en una vintena de vivendes de persones grans. El gruix d'aquestes actuacions respon a la substitució d'una banyera per un plat de dutxa. La col·locació d'una cuina elèctrica per retirar una de gas és la segona petició que s'ha rebut a l'àrea de Serveis a la Ciutadania. El cost mitjà per arranjament és d'uns 1.500 euros.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, destaca l'impacte que aquest programa ha tingut a la ciutat.

Carmela Fortuny

Podem millorar la seguretat i la qualitat de vida de persones grans. En dos anys s'han fet 100 actuacions en 20 domicilis.





En un inici, el programa està pensat per a dos anys, 2009 i 2010, però la Diputació assegura que s'està treballant per donar-li continuïtat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.