El Gremi d'Hostaleria de la ciutat, contrari a la llei antitabac


  • Comparteix:

A partir de gener fumar serà més difícil

A partir de gener fumar serà més difícil

El president del Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat, Josep Baeta, critica amb duresa la nova normativa que prohibeix fumar a bars, restaurants i sales de festes a partir del 2 de gener. Segons el gremi, aquesta legislació és un 'obstacle més' per a un sector molt perjudicat per la situació econòmica actual i que 'portarà al tancament de molts negocis'. En canvi, els responsables de locals que ja no permetien fumar consideren que aquesta llei 'crea igualtat de condicions'.

El Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat s'oposa frontalment a la nova llei que elimina el fum en els locals d'oci. L'entitat critica els continuats canvis legislatius que 'fan inútils' les inversions que molts locals van fer per adaptar-se a la normativa sobre aquesta matèria aprovada ara fa quatre anys. A més, el gremi pronostica que aquesta llei portarà molts locals a tancar.

Josep Baeta també ha criticat que siguin els responsables dels establiments qui es facin càrrec de les sancions derivades de l'incompliment de la llei.

Josep Baeta

Si algú fuma dins d'un hospital o d'un tren ell es fa càrrec de la multa. En canvi en un bar seran els propietaris qui la pagaran.


De la seva banda, els locals que ja no pemetien fumar veuen en aquesta nova llei una igualtat de condicions. Escoltem Núria Julià i Antoni Soriano, responsables de la cafeteria Petritxol i la Dehesa Santa Maria, respectivament.

Restauradors

Ara estarem en igualtat de condicions amb altres locals./ Potser sí que nosaltres guanyarem clients i que sigui més traumàtic a la resta.




Per contra, els locals que deixaven fumar a les seves instal·lacions creuen que aquest canvi pot comportar la pèrdua de clientela. Escoltem Roser Martí i Raül Busquets, responsables del Restaurant el Ratpenat i del bar Rusiñol, respectivament.

Restauradors

Els clients ens diuen que no els sembla bé, segurament que ens perjudiqui./ El més lògic era la llei actual.




La nova llei, que també prohibeix el fum als accessos d'hospitals i als parcs infantils, entrarà en vigor el 2 gener.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Crec que la llei es molt correcte, els amos dels bars i restaurants,son els que han de vigilar la seva clientela de la mateixa manera que vigilan que no t' envaigis sensa pagar. Ja era hora que es vaigi tallant aquest vissi tan perillos per la salud. UN EX-GRAN FUMADOR.

Pere Ramells. Enviat el 27/des/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.