ICV presenta a Sant Cugat la seva proposta d'Estatut basada en el 'federalisme plural'


  • Comparteix:

IC-V ha presentat a sant Cugat la seva proposta d'Estatut centrat en la plurinacionalitat de l'Estat La proposta ecosocialista contempla també nous drets que responen a les necessitats actuals amb les que s'enfronta la societat. Es tracta però d'un model que només es podrà assolir amb el consens entre les forces politiques i la implicació dels ciutadans.

Un Estatut basat en el federalisme pluralista que permeti assolir majors quotes d'autogovern, i nous drets que millorin la qualitat de vida dels catalans, són les principals propostes que presenta ICV en la seva reforma de l'Estatut d'Autonomia. Així ho ha explicat avui el vicepresident d'IC-V i numero 3 a la llista a les eleccions al Parlament, Jaume Bosch, en la presentació del nou model de text que presenta el partit.

Jaume Bosch

Demanem més autogovern i la incorporació de nous drets


D'altra banda, Iniciativa proposa un nou sistema de finançament, més just per Catalunya, i un augment de competències en matèries com ara la igualtat de gènere, la lluita contra el terrorisme, la prevenció de riscos laborals, la immigració i la seguretat ciutadana.

Només amb el consens entre totes les forces polítiques i amb la participació de la ciutadania es podrà tirar endavant la reforma de l'Estatut ja que, segons Bosch, una majoria absoluta del Partit Popular en les eleccions generals podria complicar l'acceptació del nou model al Congrés de Diputats.

Jaume Bosch

És important la col·laboració entre Parlament i la societat per fer força al Congrés de Diputats.


Segons Iniciativa, aquesta és la única manera de demostrar - davant el centralisme del Partit Popular i les retinències del PSOE - que la redacció del nou text, l'avala una àmplia majoria de la societat catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.