Decapitada la Mare de Déu del pessebre de la plaça de Barcelona


Temes relacionats

El nen Jesús torna a casa per Nadal ( 8/des/03)

L'AA.VV de la Plaça Barcelona encara busca el nen Jesús per muntar el pessebre ( 4/des/03)

Una pàgina web mostra la figura del nen Jesús robada del pessebre de la plaça de Barcelona ( 9/gen/03)


  • Comparteix:

La verge del pessebre de la plaça de Barcelona s'ha trobat decapitada

La verge del pessebre de la plaça de Barcelona s'ha trobat decapitada

La figura de la Mare de Déu del pessebre de la plaça de Barcelona ha aparegut decapitada aquest dilluns al matí al patí de l'escola bressol Patufet, al carrer de Sant Jordi. La verge va desaparèixer del naixement la nit de Nadal i no ha estat fins que les responsables de l'escola han obert el centre que han trobat la imatge. Aquesta no és la primera bretolada que pateix el pessebre. Per això, dos veïns de la plaça s'emporten el nen Jesús cada nit a casa seva.

Els veïns de la plaça organitzen, juntament amb el consistori, cada Nadal des de fa més de 20 anys, el pessebre a la plaça i recorden que no és la primera vegada que l'escena bíblica pateix alguna mena de boicot. Un dels veïns de la plaça i antic propietari de la merceria, Ferran Pomairol, recorda que quan l'edifici de l'ajuntament s'ubicava a la plaça no hi havia tants actes de vandalisme. Pomairol, que creu que s'hauria d'augmentar la seguretat a la plaça, destaca que el vandalisme perjudica els veïns.

Ferran Pomariol

Ens perjudica als veïns perquè hem de pagar les restauracions de les figures. Poden posar unes càmeres de vigilància.




Fa vuit anys, el nen Jesús va desaparèixer i no va ser fins a un any després que els autors del robatori el van tornar als veïns de la plaça. En aquella ocasió, la figura del pessebre apareixia fotografiada en una pàgina web reclamant preus més econòmics per a l'habitatge.



  • Comparteix:

COMENTARIS

L'estat de deijadesa que presentava la plaça de Barcelona la nit de Nadal amb el punt d'escombreries plè de bosses fora dels contnidors dona pistes clares als brètols de que no hi ha cap tipus de vigilància a la Plaça. Allà s'hi val tot.

JOAN TROYANO CUSSÓ. Enviat el 28/des/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.