El parc natural, la nevada del març i l'adéu de Recoder, principals notícies del 2010


Temes relacionats

Recoder pren possessió del càrrec de conseller de Territori i Sostenibilitat (29/des/10)

Conesa: 'Assumeixo la tasca d'alcaldessa amb il·lusió i responsabilitat' (29/des/10)

Recoder marxa 'orgullós' i confia en la futura gestió de Conesa (29/des/10)

Recoder: 'El parc natural blinda jurídicament la protecció de Torre Negra' (20/oct/10)

Satisfacció entre els partits per la declaració de Collserola com a parc natural (20/oct/10)

Tots els centres escolars de la ciutat romandran tancats demà per la nevada ( 8/mar/10)

Habilitat el PAV 1 perquè les persones que no poden arribar a casa no passin la nit al ras ( 8/mar/10)

Els santcugatencs reben la neu amb una barreja d'il·lusió i molèstia ( 8/mar/10)


  • Comparteix:

La periodista Raquel Ligero presenta el resum de l'any a Cugat tv

La periodista Raquel Ligero presenta el resum de l'any a Cugat tv

Cugat.cat ha publicat més de 8.000 notícies durant l'any 2010, que avui acomiadem. La declaració de Collserola com a parc natural, la gran nevada del mes de març i el comiat de Lluís Recoder de la política local han estat alguns dels principals arguments informatius de l'any. Cugat.cat ha assolit, al 2010, els seus millors resultats d'audiència, superant per primera vegada els 23.000 usuaris únics segons l'OJD. Mira el resum de l'any a Cugat tv

L'àlbum de fotos del 2010 deixarà algunes imatges de postal, com un Sant Cugat cobert de la neu que va caure amb força el 8 de març. Imatges bucòliques a banda, la ciutat va patir amb duresa els efectes del temporal, que va aïllar algunes urbanitzacions, va provocar talls de llum, va obligar a tancar escoles i va posar a prova els serveis d'emergències municipals, que van passar dues nits sense dormir per resoldre les nombroses incidències.

Una altra de les grans notícies del 2010 ha estat la declaració de Collserola com a parc natural. Després d'anys d'anuncis i tràmits, de vegades complexos, la serra ha vist augmentat al màxim el seu nivell de protecció. Una notícia d'impacte per a Sant Cugat, que ha inclòs al parc natural gairebé la meitat del seu terme municipal, amb espais emblemàtics com la Torre Negra, ara completament blindada de la urbanització, i Can Busquets.

De la crònica política, el més destacat de l'any ha estat el comiat de Lluís Recoder de l'alcaldia per ocupar la conselleria de Territori i Sostenibilitat, aquest mes de desembre. Mercè Conesa serà l'encarregada de pilotar la ciutat fins les eleccions municipals del 22 de maig. Tots els partits, tret del PSC i el PP, ja han presentat els seus caps de llista pels comicis locals. A més, la ciutadania ha protagonitzat una altra de les notícies polítiques de l'any: nombrosos santcugatencs es van sumar a la manifestació del 10 de juliol a Barcelona per rebutjar la retallada de l'Estatut pel Tribunal Constitucional i defensar la millora de l'autogovern de Catalunya.

La crisi econòmica ha deixat també la seva empremta a l'actualitat del 2010. Un any plagat de mobilitzacions laborals, inclosa una vaga general el 29 de setembre, i moltes protestes a diverses empreses de la ciutat, com Sharp, Hewlett Packard i Indo, entre d'altres. Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) també han protagonitzat la crònica laboral de l'any, amb un seguit de vagues i aturades, algunes sense serveis mínims, que van provocar molts maldecaps als usuaris.

L'any 2010 ha estat un bon any per a Cugat.cat. El diari electrònic multimèdia de la ciutat ha batut rècords d'audiència, superant per primera vegada, al novembre, els 23.000 usuaris únics segons dades certificades per l'OJD.



  • Comparteix:

COMENTARIS

el reportatge del 2010 el trobo molt ben fet, llàstima que no es doni en la part de política, una visió més plural de la realitat de la ciutat, deu ser que els partits de l'oposició no hem fet cap cosa remarcable que es mereixi sortir en el resum de l'any i, ni tan sols l'EMD amb la inauguració de la nova escola bressol, per exemple, ho mereix, què hi farem, haurem de persistir en el 2011 ! què difícil tot plegat...

Xavier Boix. Enviat el 31/des/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.