Cau una xarxa que extorsionava empresaris santcugatencs


  • Comparteix:

L'operació l'ha portat el cos policial dels Mossos d'Esquadra

L'operació l'ha portat el cos policial dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones i n'han identificat sis més en una investigació sobre una banda presumptament dedicada a extorsionar empreses d'arreu de la demarcació de Barcelona, també de Sant Cugat. Tots els implicats estan acusats dels delictes d'extorsió i associació il·lícita.

Les indagacions dels Mossos van iniciar-se farà gairebé un any, quan els responsables d'una empresa de Viladecans van denunciar que havien estat víctimes d'una extorsió per part d'uns individus. Els presumptes delinqüents simulaven formar part d'una companyia dedicada a la reparació i l'esmolat d'eines de tall i oferien falsos serveis que consistien en una mostra gratuïta del treball que desenvolupaven. A continuació, l'empresa afectada, davant la insistència, els facilitava les eines perquè realitzessin la prova gratuïta, però posteriorment la companyia rebia una trucada en què se'ls sol·licitava 6.000 euros pels serveis prestats. Aquesta quantitat no es corresponia de cap manera amb aquests serveis. Els extorsionadors exigien els diners sota l'amenaça de trencar-los les cames i altres agressions físiques.

Finalment, la investigació va concloure amb la detenció de dues persones i la identificació de sis més, totes elles acusades d'associació il·lícita i de 12 delictes d'extorsió suposadament comesos a la nostra ciutat i altres localitats com Rubí, Sant Andreu de la Barca i Gavà. Amb relació a les quantitats exigides a les víctimes, sumen més de 30.000 euros, tot i que a l'empresa creada per un dels integrants del grup i a nom de la qual s'expedien les factures li consten ingressos anuals que oscil·len entre els 500.000 i els més de dos milions d'euros l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.