El preu de l'habitatge nou cau un 14% en tres anys


Temes relacionats

L'habitatge nou s'abarateix un 3'6% el 2009 a Sant Cugat ( 7/gen/10)

Sant Cugat, sisè municipi de l'Estat espanyol amb l'habitatge lliure més car el segon trimestre ( 8/ago/09)

L'habitatge nou s'abarateix un 6% en un any ( 7/gen/09)

Sant Cugat, la ciutat d'entre 50.000 i 100.000 residents amb l'habitatge nou més car ( 3/gen/08)

Sant Cugat és la tercera ciutat mitjana amb la vivenda més cara de tot l'Estat ( 6/ago/04)

El preu de la vivenda nova a Sant Cugat creix un 25% en els últims 12 mesos ( 2/jul/04)


  • Comparteix:

Els barris de Can Mates i Volpelleres són els que concentren més obra nova

Els barris de Can Mates i Volpelleres són els que concentren més obra nova

El preu de l'habitatge nou a Sant Cugat ha caigut un 14% en els darrers tres anys, segons la Societat de Taxació. El metre quadrat costa ara 3.015 euros, mentre que abans de la crisi econòmica costava 3.500 euros, el màxim que va assolir el parc immobiliari a la ciutat després de 12 anys d'increments. En el darrer any, el preu ha caigut un 5%, un descens que se situa per sobre de la mitjana catalana en què el metre quadrat ha baixat un 3'5% en el mateix període.

Feia sis anys que el valor del metre quadrat nou a Sant Cugat no era tan barat, segons dades de la Societat de Taxació. Ara, l'habitatge d'obra nova a la ciutat costa 3.015 euros el metre quadrat, un 5% menys que fa un any i un 14% menys que fa tres, quan es va iniciar la tendència a la baixa a la ciutat derivada de la crisi econòmica.

L'inici de la caiguda se situa el 2007, després de 12 anys d'augments. D'aquesta manera, el valor de l'habitatge nou a Sant Cugat va passar dels 962 euros el metre quadrat el 1995 als 3.500 el 2007. Des de fa tres anys, els preus han baixat fins a assolir la seva mínima dels darrers sis anys.

Tot i que en els darrers mesos la caiguda dels preus ha estat més moderada que al començament de la crisi, fet que feia preveure una estabilització dels preus, el descens experimentat al municipi al darrer any es manté per sobre de la mitjana catalana. El preu mitjà català se situa en 3.510 euros el metre quadrat, un 3'5% menys que al desembre del 2009, quan costava de mitjana 3.638 euros el metre quadrat.

Tot i això, Sant Cugat és la segona localitat que no és capital de província amb el metre quadrat més car, per darrere d'Esplugues de Llobregat, on el preu és de 3.158 euros.

La ciutat més cara és Barcelona, amb 3.821 euros el metre quadrat, tot i que el descens en el darrer any ha arribat al 3'6%, també per sobre de la mitjana catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.