Els treballadors del TMA-Grup Sánchez denuncien que l'Ajuntament ha vulnerat el seu dret a vaga


Temes relacionats

Inici de la vaga indefinida de recollida d'escombraries de TMA-Grup Sánchez ( 7/gen/11)


  • Comparteix:

Aspecte dels contenidors de la plaça d'Octavià

Aspecte dels contenidors de la plaça d'Octavià

Els treballadors de l'empresa TMA-Grup Sánchez, actual concessionària de la recollida d'escombraries i la neteja viària, denuncien que l'Ajuntament ha vulnerat els seus drets de vaga contractant els serveis d'una altra companyia per recollir les deixalles durant la jornada de protesta. La vaga, que segons fonts sindicals compta amb un seguiment del 100%, ha començat aquest matí tant en el servei de neteja viària com en el de recollida de deixalles. Els empleats, que s'han concentrat aquest matí davant del consistori, reclamen més garanties pels seus llocs de treball amb la nova concessió del servei.

Segons han explicat a Cugat.cat fonts sindicals, vehicles aliens a la companyia estan recollint les deixalles acumulades en els contenidors de la ciutat, fet que vulneraria el dret a vaga dels treballadors i els serveis mínims decretats per la Generalitat.

El membre de FSP-UGT Eusebio Arellano ho ha explicat.

Eusebio Arellano

Hem vist que vehicles aliens al servei estant recollint els contenidors. Diuen que segueixen ordres de l'Ajuntament.


Els treballadors interpreten aquest fet com una provocació que els eximeix de respectar els acords que regulen la jornada de protesta i fan responsable a l'Ajuntament dels fets que es derivin d'aquesta actitud. Arellano ha explicat que davant aquests fets ells no se senten responsables d'acatar els serveis mínims decretats per la conselleria d'Empresa i Ocupació.

Eusebio Arellano

Això ens porta a que nosaltres no respectem tampoc la normativa. És una provocació i l'Ajuntament n'és el responsable.






El ple municipal de desembre va aprovar que la companyia Sufi es fes càrrec d'aquests serveis els propers 12 anys un cop finalitzi l'actual concessió amb TMA-Grup Sánchez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.