El canvi de concessió del servei de neteja, detonant de la vaga


Temes relacionats

Sant Cugat recupera la seva imatge habitual després de la vaga del servei de neteja ( 8/gen/11)

Vaga indefinida del servei d'escombraries de TMA-Grup Sánchez a partir de divendres ( 5/gen/11)

L'Ajuntament garanteix els drets dels treballadors amb la nova concessió de la neteja de carrers ( 5/gen/11)

Els treballadors de TMA-Grup Sánchez acusen l'Ajuntament de no garantir la integritat de la plantilla ( 5/gen/11)

TMA-Grup Sánchez contempla dur l'Ajuntament als jutjats per l'adjudicació del servei d'escombraries (22/des/10)

Una filial de Sacyr pren el relleu a TMA-Grup Sánchez en la recollida d'escombraries (21/des/10)


  • Comparteix:

La vaga del divendres va durar menys de 24 hores

La vaga del divendres va durar menys de 24 hores

Sant Cugat ha tornat a la normalitat. La jornada de vaga dels serveis de neteja es remunta a la nova concessió d'aquest servei municipal. L'adjudicatària és Valoriza, filial de Sacyr Vallehermoso, en detriment de la companyia TMA Grup Sánchez, responsable del servei fins ara.

10 de setembre de 2010. Concurs públic.- L'Ajuntament tanca el concurs per adjudicar els serveis de neteja amb un total de cinc aspirants. En els darrers anys, la concessionària havia estat TMA Grup Sánchez.

20 de desembre. Nova concessió.- El ple de desembre aprova que Valoriza, l'antiga Sufi i filial de Sacyr Vallehermoso, serà la nova adjudicatària del servei d'escombraries i neteja viària a Sant Cugat. S'hi destinaran 87 milions d'euros. TMA Grup Sánchez perd la concessió que tenia que fins ara a la ciutat.

22 de desembre. Queixes.- TMA Grup Sánchez acusa l'Ajuntament d''obscurantisme' en el procés d'adjudicació i reivindica que la companyia és santcugatenca, a diferència de la nova adjudicatària.

5 de gener de 2011. Convocatòria de vaga.- Els treballadors TMA Grup Sánchez convoquen una vaga indefinida a partir del divendres 7. Asseguren que, amb la nova concessió, no es garanteix el futur de la plantilla i demanen que el consistori respecti les condicions del conveni laboral.

5 de gener. Garanties.- El consistori assegura que els drets dels treballadors estan garantits i que la nova adjudicatària, Valoriza, s'hi ha compromès per escrit.

5 de gener. Serveis mínims.- El Departament d'Empresa i Ocupació decreta serveis mínims per a la vaga. Entre d'altres, la recollida d'orgànica es farà cada dos dies i el rebuig, cada tres.

7 de gener. Inici de la vaga.- Els treballadors comencen la vaga i es concentren al matí davant de l'Ajuntament. Els contenidors s'omplen de deixalles i restes de Nadal, i els carrers del centre estan visiblement bruts.

7 de gener. Acord.- Després de quatre hores de reunió, treballadors i representats de TMA Grup Sánchez arriben al vespre a un acord amb Valoriza i l'Ajuntament, que estableix per escrit i de forma oficial el futur dels treballadors. La plantila veurà com es mantenen 'tots els llocs de feina, la categoria laboral, l'antiguitat i el salari'. Es desconvoca la vaga.

8 de gener. Neteja.- Durant la matinada i el matí de dissabte, els treballadors tornen a la feina. Després de 14 hores, la ciutat recupera la normalitat, un cop retirats els residus i netejats els carrers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.