Els treballadors de la neteja hauran canviat d'empresa a finals de febrer


Temes relacionats

El canvi de concessió del servei de neteja, detonant de la vaga ( 9/gen/11)


  • Comparteix:

Els fins ara treballadors de TMA Grup Sánchez passen a la plantilla de Valoriza

Els fins ara treballadors de TMA Grup Sánchez passen a la plantilla de Valoriza

L'actual plantilla del servei de neteja passarà en les properes sis setmanes a formar part de l'empresa Valoriza, la nova adjudicatària de la higiene viària i d'escombraries de la ciutat. Els treballadors han tornat a la feina després de la jornada de vaga d'aquest divendres. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que aquest diumenge la normalitat ha tornat als carrers, que ja presenten el seu estat habitual.

Si cap de les empreses que ha participat en el concurs públic impugna l'adjudicació a Valoriza, l'Ajuntament espera haver conclòs el canvi d'empresa a finals de febrer. Així, en un marge de sis setmanes, els serveis de neteja de la ciutat passaran de ser responsabilitat de TMA Grup Sánchez a dependre de la companyia Valoriza. Ho a confirmat a Cugat.cat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Ens agradaria fer en les properes sis setmanes el traspàs de companyia i que la nova concessionària entri a prestar servei.



En un marge de 72 hores, Sant Cugat ha passat de tenir declarada una vaga indefinida a gaudir, de nou, de carrers nets. De fet, l'aturada només es va fer efectiva divendres i es va desconvocar un cop garantida per escrit la continuïtat de la plantilla, a qui no afectarà el canvi d'empresa tal com ja recollien les pliques de l'adjudicació del servei. Per a Eusebio Arellanos, membre d'UGT que representa els treballadors santcugatencs, aquesta garantia va ser la clau per desconvocar les mobilitzacions.

Eusebio Arellanos

Per part dels treballadors, d'UGT i crec que de l'Ajuntament ha d'haver-hi una satisfacció pels acords assolits.


La plantilla que canviarà d'empresa se situa al voltant del centenar de treballadors, una bona part fixos. Treballen en la neteja viària i el servei d'escombraries, que fins ara tenia adjudicada la societat TMA Grup Sánchez. El procès de canvi d'empresa serà gradual i també afectarà al material i la maquinària que s'utilitza per netejar la ciutat.

Acabada la vaga, la ciutat ha recuperat aquest cap de setmana la normalitat després de més de 14 hores de tasques de neteja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.