Comença el curs per saber com cuidar un malalt neurodegeneratiu


  • Comparteix:

La ciutat ha organitzat diverses caminades en solidaritat amb els malalts neurodegeneratius

La ciutat ha organitzat diverses caminades en solidaritat amb els malalts neurodegeneratius

Saber cuidar persones que pateixen malalties neurodegeneratives és l'objectiu del curs que comença aquest dimecres, adreçat a persones no-professionals. La proposta, organitzada per la Taula de Malalties Neurodegeneratives i Càncer Sant Cugat, pretén ensenyar a aquest col·lectiu com 'cuidar, cuidar-se i ser cuidat'. El curs, que farà un repàs per diverses malalties cerebrals com el Parkinson, l'Alzheimer i l'esclerosi múltiple, es desenvoluparà a la Casa de Cultura.

La iniciativa es divideix en dos blocs d'aprenentatge. El primer, que començarà aquest dimecres, serà una introducció general comuna per a totes les malalties que ensenyarà als assistents com cuidar els malalts i a ells mateixos. També prepararà psicològicament els alumnes per afrontar la pèrdua de persones estimades, tractarà la higiene personal, l'alimentació i ajudes tècniques per adaptar l'habitatge. El segon bloc, que començarà el primer dimecres de març, se centrarà en l'especialització dels cuidadors no-professionals en malalties com el Parkinson, la fibromiàlgia, el càncer i els traumatismes craneoencefàlics.

La coordinadora de la Taula de Malalties Neurodegeneratives i Càncer Sant Cugat, Rosalina Sicart, ha subratllat que el curs dóna, sobretot, seguretat i orientació.

Rosalina Sicart

Aquest curs, sobretot, dóna seguretat i orientació.




La directora d'AVAN a la ciutat, Laura Perea, ha destacat la importància del curs.

Laura Perea

Aquest curs és una necessitat. Permetrà als assistents saber què s'ha de fer per cuidar als malalts.





Rosalina Sicart també ha destacat el canvi en els lligams entre el cuidador i el malalt, i que és important estar preparat per afrontar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.