Les escoles concertades de la ciutat, satisfetes amb la sisena hora


  • Comparteix:

Tot i que la paguen els pares, creuen que és una mesura positiva

Tot i que la paguen els pares, creuen que és una mesura positiva

Les escoles concertades de la ciutat creuen que la sisena hora és 'positiva' tot i que l'hagin de pagar les famílies dels alumnes. La sisena hora es va aplicar a tots els centres de primària durant el mandat de l'exconseller Ernest Maragall i, ara, la nova consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que estudia suprimir-la per 'optimitzar recursos'.

Tot i que els centres públics de primària compten amb aquest augment d'horari des del 2008, la majoria de les escoles concertades ja el feien abans. És el cas dels set centres de Sant Cugat, que han assegurat que ja és una mesura consolidada a les escoles, tot i que siguin els pares els que l'hagin de sufragar.

La directora de l'escola Pureza de María, la germana Isabel, considera que si la Generalitat la paga a les escoles públiques, també ho hauria de fer a les concertades. Això sí, ha subratllat que, tot i això, 'no la suprimiria'. Una visió compartida per les escoles El Pinar i Santa Isabel.

La directora d'aquest darrer, Blandina Niubó, ha subratllat que la sisena hora és una mesura positiva.

Blandina Niubó

Fem una valoració positiva d'aquesta mesura, tot i que els pares hagin de pagar-la.


El director de l'escola Thau de Sant Cugat, Ricard Bahí, creu que encara és aviat per saber si hi ha res de cert en la possible supressió d'aquesta hora extra i diu que, als centres concertats, el cost l'assumeixen els familiars dels alumnes. Per tant, si se suprimís des de la conselleria, això no afectaria aquestes escoles. Bahí subratlla la importància de la sisena hora.

Ricard Bahí

Aquesta hora és necessària perquè aporta un plus al currículum.


De la seva banda, el director del col·legi Viaró, Ignasi Canals, ha dit que aquesta qüestió afecta les escoles públiques, però que els pares, en general, no veurien amb bons ulls la supressió de la sisena hora, ja que volen que els nens estiguin a l'escola el màxim de temps possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.