Augmenten un 30% les demandes d'ajuda per no perdre l'habitatge


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha evitat tres desnonaments els darrers sis mesos

L'Ajuntament ha evitat tres desnonaments els darrers sis mesos

Les ajudes a l'habitatge que concedeix l'Ajuntament s'han disparat un 30% en el darrer semestre a causa de la crisi. En aquest període, els serveis socials municipals han intervingut en quatre casos de desnonament de residents en pisos de Promusa, tres dels quals s'han aturat. Les ajudes que ofereix el consistori van des de suports econòmics puntuals per ajudar a pagar rebuts fins a reallotjaments provisionals de les famílies en situació de màxim risc.

L'àrea de Serveis Socials rep les peticions de suport de les famílies en situació delicada i, a partir d'aquí, s'engega el mecanisme que avalua les necessitats de cada cas i determina l'actuació a seguir. Les ajudes comprenen un ampli ventall d'opcions, des d'ajudes econòmiques per pagar rebuts pendents, fer-se càrrec del lloguer o assumir alguna lletra de la hipoteca, fins a reallotjar les famílies en situació de risc.

La regidora adjunta a l'alcaldia, Susanna Pellicer, que en la propera reestructuració del cartipàs municipal assumirà la cartera de Serveis a la Ciutadania, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu d'aquesta política.

Susanna Pellicer

Són petites ajudes per mantenir l'habitatge o fer front als deutes. Es fa un pla per cada cas.




En els darrers mesos, s'han disparat les peticions relacionades amb l'àmbit de l'habitatge. Escoltem Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Sobretot els darrers sis mesos són les ajudes més sol·licitades. Donem diverses ajudes amb l'objectiu d'evitar el desnonament.



Pellicer ha explicat que l'actuació de l'Ajuntament en aquests casos no es limita al suport econòmic. Tècnics municipals s'encarreguen d'assessorar els afectats del procés a seguir i també d'ajudar les famílies en situació d'atur en la cerca de feina o d'un altre habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.