El freixe de fulla gran, nova espècie d'arbre a Collserola


  • Comparteix:

Tres dels quatre autors de l'altles durant la presentació de l'obra

Tres dels quatre autors de l'altles durant la presentació de l'obra

Un col·lectiu de botànics del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha descobert que Collserola té una espècie nova d'arbre, el freixe de fulla gran, més propi de zones septentrionals de Catalunya. La troballa ha tingut lloc durant el treball de camp per a l'elaboració de l'obra 'L'atles dels arbres de Collserola', presentat aquest dimarts a la ciutat.

Durant el treball per fer l'atles, l'estudi de la zona de Collserola ha portat els autors de l'obra a descobrir aquest mena de freixe que creix en zones com el Montseny i Sant Llorenç. A la serra, s'hi troben pocs exemplars, però concentrats en els mateixos indrets.

Un dels autors del llibre i codirector, Josep Nuet, ha explicat que el bosc de Collserola ha patit un canvi ja que fa anys els pins eren més joves i baixos, i ara les alzines neixen per sota els pins. A causa de l'edat dels pins, aquests pateixen fractures per culpa dels fenòmens metereològics. En aquest sentit, Nuet ha apuntat que el bosc de Collserola encara nota els efectes de la nevada del març de l'any passat.

Nuet ha explicat quin procés es va seguir per fer l'estudi per l'elaboració de l'atles.

Josep Nuet

Va ser un objectiu que vam dur a terme durant dos hiverns. Vam recórrer Collserola mirant els arbres autòctoms i naturalitzats.




Els autors de l'estudi han dit que Collserola té unes 70 espècies d'arbres diferents entre autòctons i naturalitzats, que són arbres plantats de nou i que s'han adaptat a l'ecosistema sense alterar-lo. També han apuntat que no n'han trobat cap que sigui una espècie invasora.

El Club Muntanyec (CMSC) ha acollit aquest dimarts la presentació de 'L'atlas dels arbres de Collserola' amb la presència de tres dels seus quatre autors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.