Veïns i Ajuntament comencen el procés per reformar la plaça de Barcelona


Temes relacionats

La plaça Barcelona es reformarà per millorar-ne l'aspecte i l'accessibilitat (20/oct/10)


  • Comparteix:

Moment de la reunió amb els veïns de la plaça de Barcelona

Moment de la reunió amb els veïns de la plaça de Barcelona

Els veïns de la plaça de Barcelona ja coneixen la proposta per integrar aquest espai a l'eix de vianants. La reforma pretén millorar la mobilitat i eliminar-hi les barreres arquitectòniques sense canviar la fesomia d'aquesta plaça. El projecte, presentat als veïns en una trobada a l'ajuntament, no està tancat a l'espera de consensuar-lo el màxim possible amb els residents.

En una reunió amb una cinquantena de veïns de la plaça, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat els objectius de la futura reforma. En concret, la proposta contempla unificar en un mateix nivell el paviment del carrer i les voreres de la plaça. La zona de circulació dels vehicles també quedaria delimitada per les llambordes que hi ha actualment, que es polirien i es recol·locarien de forma uniforme. D'altra banda, el pas de vehicles per la plaça quedaria restringit - com a la resta de l'eix de vianants - a veïns i a vehicles de càrrega i descàrrega. Les places d'aparcament rotatori, per tant, quedarien eliminades.

Aquesta reforma, que també afectaria els trams dels carrers de Xerric i Sant Antoni contigus a la plaça, substituiria el mobiliari urbà i l'enllumenat públic. També es renovaria la xarxa de subministraments i de serveis. L'interior de la plaça no està previst modificar-lo.

Presentada aquesta proposta, l'Ajuntament farà un seguiment amb els veïns de la zona per elaborar el projecte definitiu de remodelació de la plaça Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.