La jornada sobre drogues destaca el paper clau del món local


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit la '5a jornada supramunicipal sobre drogues i altres comportaments de risc'. La iniciativa ha comptat amb una ponència sobre la prevenció de les drogues en clau municipal i l'exposició d'un seguit d'experiències del món local davant un centenar d'assistents a la Casa de Cultura. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat el paper clau dels municipis, les famílies i el professorat per evitar futurs comportaments de risc.

La jornada ha destacat el paper bàsic que juga el món local en la lluita contra la drogoaddicció i ha incidit en la col·laboració entre administracions per potenciar la prevenció. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha indicat que la informació és bàsica perquè la pressió de l'entorn no aboqui els joves a les drogues.

Mercè Conesa

Des de l’àmbit local hem d’evitar que la pressió social porti un jove al consum de drogues.



Un terç dels joves fuma tabac habitualment, un de cada cinc consumeix cànnabis i més de la meitat beuen alcohol, substància que els joves comencen a consumir amb només 15 anys de mitjana.

El director general de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Plasència, entén el consum d'aquestes substàncies entre els joves, però ha alertat que poden provocar adicció.

Antoni Plasència

Ser jove vol dir experimentar, però això no hauria de convertir-se en un problema de salut.



La inauguració de la '5a Jornada Supramunicipal sobre Drogues i altres comportaments de risc' ha comptat amb la presència de membres de l'alcaldia de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.