Crida a la tolerància en el dia en memòria de les víctimes de l'Holocaust


  • Comparteix:

La comunitat israelita ha fet una crida al respecte i la tolerància en l'acte de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, que ha tingut lloc aquest dijous a l'escola Hatikva, ubicada a Valldoreix. La cerimònia, que ha constat d'una encesa d'espelmes, ha servit per recordar les víctimes dels camps d'extermini i concentració del règim nazi. Els organitzadors de la trobada, a la qual ha assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han assegurat que actes com aquest són un recordatori d'episodis que no s'han de repetir.

La commemoració ha començat amb l'encesa de sis espelmes. Cadascuna simbolitza un dels col·lectius de víctimes dels camps de concentració així com els homes i dones que van arriscar la seva vida per salvar jueus perseguits i també en record dels supervivents. Seguidament, un minut de silenci ha donat pas a un cant interpretat pel rabí de la comunitat israelita barcelonina.

Uns quants alumnes de secundària de l'escola han llegit textos referents a la situació dels jueus als guetos abans de finalitzar la cerimònia amb l'himne 'Hatikva'.

De Gispert ha destacat la importància de la memòria històrica per encarar el futur.

Núria de Gispert

És important recordar la història per evitar errors i transmetre un missatge d'esperança de cara al futur.




Mercè Conesa ha destacat els valors de l'escola valldoreixenca.

Mercè Conesa

És una escola que construeix valors. És important perquè a través de l'entesa i el coneixement fem una societat tolerant.







La trobada ha finalitzat amb una reunió entre Gispert i Conesa amb els alumnes de l'escola. Els estudiants de secundària han preguntat a les dirigents qüestions d'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.