La velocitat variable dependrà de la qualitat de l'aire, la congestió i la seguretat


  • Comparteix:

La velocitat variable es decidirà segons tres criteris

La velocitat variable es decidirà segons tres criteris

El govern suprimeix el límit dels 80 quilòmetres per hora als accessos de Barcelona. El Servei Català de Trànsit (SCT), que depèn del departament d'Interior, gestionarà el sistema de velocitat variable en aquestes vies segons tres criteris: la qualitat de l'aire, la congestió de la via i la seguretat viària.

La mesura no és d'aplicació immediata ja que depèn també del departament d'Interior, que ara haurà de decidir com s'aplica. Un cop entri en vigor, el Servei Català de Trànsit (SCT) marcarà el límit de velocitat en la circulació a partir de la contaminació atmosfèrica, de la fluïdesa als accessos i de la seguretat viària.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat assegura que el sistema de velocitat variable no perjudicarà la qualitat de l'aire, segons estudis argüits per aquest departament.

El límit dels 80 quilòmetres per hora va ser impulsat pel departament de Medi Ambient de l'anterior govern, en mans d'ICV-EUiA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.