Sant Cugat se suma al Dia Sense Cotxes amb la gratuïtat dels transports públics i el projecte 'compartir pàrquing'


  • Comparteix:

L'Ajuntament, amb motiu del Dia Europeu sense cotxes, ha programat un conjunt d'activitats per conscienciar els santcugatencs sobre la necessitat d'usar més el transport públic. Coincidint amb la celebració d'aquesta jornada, s'engega el servei 'Compartir Pàrquing', una iniciativa pionera a Catalunya perquè els santcugatencs que marxen a treballar fora puguin intercanviar la seva plaça d'aparcament amb ciutadans d'altres municipis que vénen a treballar a Sant Cugat. Aquestes iniciatives s'emmarquen en la Setmana de Mobilitat Sostenible, que se celebra per quart any a Sant Cugat.

Augmentar l'ús del transport públic. Aquesta és la idea que vol transmetre el Dia Europeu sense cotxes. A Sant Cugat, l'Ajuntament ha programat un seguit d'activitats dirigides a estendre l'ús racional del transport entre els ciutadans.

Durant tot el dia, el transport públic municipal serà gratuït i un trenet, també gratuït, connectarà els diferents barris de la ciutat.
A la tarda, a partir de dos quarts de set, una cercavila i una bicicletada popular que recorrerà part dels carrils bici de la ciutat, donaran pas a la lectura d'un manifest a favor de l'ús racional i sostenible del transport. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que cal treballar per fomentar la sostenibilitat entre els ciutadans tot l'any.

Eduard Pomar

Volem que sigui una jornada no només d'un dia sinó que quatlli la conscienciació sobre la necessitat de deixar el cotxe i agafar el transport públic.


Entre les iniciatives engegades en el marc de la Setmana de la mobilitat Sostenible, hi ha la possibilitat d'intercanviar, entre particulars, una plaça d'aparcament. La iniciativa "Compartir pàrquing" s'adreça a tots els ciutadans de Sant Cugat que disposin d'un aparcament privat i que el tinguin desocupat durant l'horari laboral. L'objectiu és que un ciutadà que vingui a treballar a Sant Cugat pugui deixar el seu cotxe en un pàrquing privat a canvi de tenir una plaça en un aparcament d'una altra ciutat. Eduard Pomar explica que l'objectiu és reduir la contaminació que produeixen els cotxes donant voltes a l'hora de buscar aparcament.

Eduard Pomar

Es perden moltes hores a determinades hores i llocs buscant aparcament tant a Sant Cugat com a Barcelona. Cal aprofitar les infraestructures.


La jornada es tancarà aquesta tarda amb un berenar popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.