Els Gausacs comparteixen amb tot el món casteller la Candela de Valls


  • Comparteix:

Les colles han fet castells conjuntament

Les colles han fet castells conjuntament

Els Gausacs han estrenat la temporada aquest diumenge en la trobada castellera més multitudinària que té lloc cada 10 anys per les festes de la Candela a Valls. L'actuació ha reunit tot el món casteller dels Països Catalans en una trobada on les colles no vallenques han pogut actuar a la plaça del Blat, un punt bressol de la tradició castellera. Els 120 camises verdes no han arriscat per ser principi de temporada i han descarregat un pilar de 5, i un 3 de 7 i un pilar de 4 durant l'actuació conjunta, construccions que tenen molt consolidades, segons la colla santcugatenca.

Un total de 57 colles i fins a 10.000 castellers s'han reunit aquest diumenge a la trobada castellera que té lloc cada 10 anys per la Candela de Valls i que ha servit als Gausacs per estrenar la temporada. La responsable de Comunicació, Aina Serra, ha explicat quin ha estat l'objectiu de la jornada.

Aina Serra

No hi havia cap objectiu tècnic fora del ventall de castells que fem normalment. Era venir aquí a donar presència de Sant Cugat al món casteller.


Les festes de la Candela és l'única ocasió en què les colles no vallenques poden aixecar els seus castells a la plaça del Blat, un punt significatiu de la història d'aquesta tradició. Els camises verdes han destacat que es tracta d'una actuació 'molt maca i important' per a ells.

Els objectius tècnics dels Gausacs per aquesta temporada són consolidar el 2 de 7 i aconseguir el 4 de 8 abans de la Festa Major. La propera actuació dels Castellers de Sant Cugat serà per Sant Medir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.