Les revoltes al món àrab són imprescindibles, segons membres de la Unipau


Temes relacionats

Un santcugatenc d'origen tunisià demana a l'oposició unitat nacional en el govern (18/gen/11)


  • Comparteix:

Les mobilitzacions populars de països com Tunísia i Egipte són necessàries per trencar amb els règims basats en la restricció de llibertats. Unanimitat entre els membres de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) consultats per Cugat.cat, que remarquen que les revoltes provenen directament de la societat civil. Asseguren que l'ús de les xarxes socials també confereixen excepcionalitat als canvis que s'estan produint al nord d'Àfrica.

L'ús d'internet, la telefonia mòbil i la televisió per satèl·lit està aportant un canvi històric a les mobilitzacions populars a Tunísia i Egipte. Ho han destacat a Cugat.cat diversos membres de la Unipau, amb seu a la nostra ciutat.

A més, pel seu president, Arcadi Oliveres, el canvi polític als règims del nord d'Àfrica és necessari.

Arcadi Oliveres

Les revoltes eren imprescindibles. No es pot continuar amb aquestes dictadures monolítiques, que es mantenen per interessos occidentals.



La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha apuntat un canvi d'aliances internacionals arran dels canvis polítics que s'auguren. Ha recordat, però, que el fins ara líder tunisià Ben Ali no era considerat un dictador.

Neus Sotomayor

Fins ara no el consideràvem un dictador i passa el mateix amb Hosni Mubarak, gran aliat d'EUA. Es trencaran els equilibris entre països.




José María Perceval, que és membre de la Unipau i expert en el món àrab, ha destacat que les revoltes no han comptat amb el suport explícit de grups fonamentalistes.

José María Perceval

Clar que hi ha gent resant i anant a mesquites, però no es pot veure un moviment dirigit per islamistes.



Els membres consultats reconeixen que hi ha hagut accions violentes, però que són un element secundari en comparació amb els grans anhels de democratització que es desprenen de les mobilitzacions al món àrab.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.