Compte enrere per escollir els participants del Parlament Europeu de Joves


Temes relacionats

El Parlament Europeu de Joves encara el 2011 amb l'expansió com a repte (23/gen/11)


  • Comparteix:

Preselecció a Saragossa del Parlament Europeu de Joves

Preselecció a Saragossa del Parlament Europeu de Joves

Sant Cugat acull dissabte de la setmana vinent la sessió regional del Parlament Europeu de Joves per decidir els nois i noies de la demarcació de Barcelona que aniran a la sessió estatal a Madrid, que tindrà lloc al maig, prèvia a la d'àmbit europeu. L'acte, que se celebrarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), consistirà en la reproducció d'una sessió del Parlament amb temes reals de l'agenda europea. Hi assistiran les escoles santcugatenques Àgora, l'institut Leonardo Da Vinci i el centre Thau. L'escola Europa encara és dubte.

La delegació espanyola del Parlament Europeu de Joves, que té seu a Sant Cugat, és l'encarregada d'escollir els delegats espanyols que assistiran a les sessions europees, que se celebraran a Zagreb a la tardor i a Istambul a la primavera de l'any vinent. En aquestes sessions, es formen comissions que debaten i emeten resolucions sobre casos reals de l'agenda europea que, després d'aprovar-se o denegar-se en assemblea general, es transmeten al Parlament Europeu.

La presidenta del Parlament Europeu de Joves a Espanya, Adriana Díaz, explica quins són els requisits que han de tenir els alumnes per passar a la següent fase.

Adriana Díaz

Els requisits són tenir un bon coneixement de l'anglès, saber parlar en públic, estar obert a relacionar-te amb altra gent...


El pas previ per assistir-hi és ser escollit, primer, en sessió regional i després a àmbit estatal. Enguany, la delegació espanyola del Parlament Europeu ha organitzat fins a sis sessions regionals a Girona, Tarragona, Sevilla, Madrid, Saragossa i Sant Cugat. Els participants que superin aquest pas seran citats a Madrid a mitjans de maig, on es farà la sessió a àmbit estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.