La coordinadora d'AMPA, avergonyida per la subvenció de la Generalitat per a la Setmana Blanca


Temes relacionats

Noves activitats de l'Ajuntament per a la Setmana Blanca (31/gen/11)

Les entitats de lleure amplien l'oferta per encarar la Setmana Blanca (20/gen/11)

Les escoles de Sant Cugat faran la setmana blanca del 7 a l'11 de març (30/ago/10)

La Coordinadora d'AMPA continua preocupada per les despeses de la 'setmana blanca' (26/gen/10)


  • Comparteix:

La Setmana Blanca serà entre el 7 i l'11 de març

La Setmana Blanca serà entre el 7 i l'11 de març

La presidenta de la Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Charo Sebastián, creu que és una 'vergonya' i que 'no té cap sentit' que la Generalitat doni dos euros per nen com a subvenció per inscriure's a les activitats que organitzen els centres educatius per la Setmana Blanca. Segons recullen alguns mitjans de comunicació, el nou govern ha reduït l'ajuda pressupostària en subvencions per aquesta setmana de 800.000 a 240.000 euros.

Charo Sebastián ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que el govern de José Montilla va tirar endavant la Setmana Blanca sense tancar la dotació pressupostària que s'hi destinaria i ara el nou executiu de Mas s'ha trobat que no té prou diners per fer front a aquesta 'despesa brutal', provocant un 'desgavell' en la planificació. Amb tot, segons recull 'La Vanguardia', la dotació serà ara un 30% menor a la prevista, arribant a 240.000 per a tot Catalunya, fet que suposa uns 300 euros per AMPA i deriva en uns dos euros per nen.

Sebastián ha valorat la notícia.

Charo Sebastián

Em fa fins i tot vergonya... No té cap sentit, és pobresa. Tant per tant, que se'ls quedin, és una absurditat.



Sebastián ha assegurat que les AMPA dels centres educatius faran 'mans i mànigues' perquè cap nen es quedi sense poder assistir a les activitats que organitzin les escoles. Les AMPA, tot i estar 'molt collades', estan compensant les mancances de la Generalitat i l'Ajuntament, segons Sebastián.

La presidenta de la Coordinadora d'AMPA ha subratllat que l'antic govern va voler seguir el model europeu, organitzant la Setmana Blanca 'sense parlar i consensuar decisions amb els agents implicats', de manera unilateral, 'començant la casa per la teulada'.

La presidenta considera que és una setmana 'absurda'.

Charo Sebastián

És una setmana que perdrem, absurda en tots els nivells, que serà un problema afegit per les famílies.


Sebastián ha explicat que totes les escoles públiques santcugatenques faran Setmana Blanca, tot i la possibilitat que va exposar la nova consellera d'Educació, Irene Rigau, que permetia no fer-la si hi havia consens entre professors, pares d'alumnes i direcció de l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.