Mor l'artista santcugatenca Teresa Farrés


Temes relacionats

L'artista octogenària Teresa Farrés dóna la seva obra a la ciutat ( 2/feb/04)


  • Comparteix:

Teresa Farrés durant una de les seves darreres exposicions

Teresa Farrés durant una de les seves darreres exposicions

L'artista santcugatenca Teresa Farrés ha mort als 94 anys. Farrés ha estat una de les pintores que més ha influït en l'art santcugatenc. De fet, ha estat professora de molts artistes locals com Sergi Barnils, Josep Canals i Pep Codó, entre d'altres. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts, a les quatre de la tarda, a l'església del Monestir.

Farrés ha estat una de les artistes més destacades de la nostra ciutat, no només per la seva trajectòria com a pintora, sinó també per la seva vessant com a docent. Estretament vinculada amb el món de l'art local, molts dels pintors santcugatencs van agafar un pinzell per primera vegada de la mà de Teresa Farrés. A més, va ser la primera dona que va cursar una carrera superior a Sant Cugat.

El galerista i deixeble de Farrés Josep Canals ha recordat així la figura de l'artista santcugatenca.

Josep Canals

És una de les donasses de Sant Cugat. És una d'aquelles dones importants, que durant més de mig segle s'ha dedicat a l'ensenyament.



La santcugatenca va donar part del seu llegat artístic al Museu de Sant Cugat. El seu director, Lluís Campins, ha destacat la faceta de docent de Farrés.

Lluís Campins

Va ser un dels personatges de referència de l'entorn artístic de Sant Cugat perquè va ser la primera professora de dibuix.







El Museu de Sant Cugat acull des de llavors 45 obres seves realitzades des dels anys 60.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.