La Fundació puntCAT publica un llibre gratuït sobre el nou protocol a Internet


  • Comparteix:

Logotip de l'entitat

Logotip de l'entitat

La Fundació puntCAT, amb seu a Sant Cugat, publica gratuïtament un llibre electrònic sobre l'IPv6, el nou protocol a partir del qual s'assignaran adreces a Internet. El protocol actual, l'IPv4, s'ha esgotat i ja no es poden atorgar més dominis.

Aquesta guia pretén ajudar tots els professionals i particulars que s'hagin d'enfrontar al canvi i a la coexistència de les dues versions del protocol IP. El llibre pot consultar-se en línia o descarregar-se en format PDF.

El fet que s'acabin les adreces IPv4 és comparable al cas que no hi hagi més números de telèfon. Si en el cas telefònic n'hi ha prou amb afegir un número o prefix, en el cas de les adreces IP s'ha aprofitat per afegir noves funcionalitats al protocol. Tot i això, l'IPv4 i l'IPv6 coexistiran i Internet no deixarà de funcionar, ja que no hi haurà una apagada de les adreces antigues. El problema és que la manca d'adreces IPv4 i el fet que molts proveïdors no estiguin preparats per oferir el nou protocol afectin el creixement d'Internet pel que fa a l'ús i oferta dels serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.