Els caçadors, partidaris de batre amb armes els senglars dins les zones urbanes


Temes relacionats

El Consorci del Parc de Collserola, partidari d'estrendre la caça del senglar amb arc i fletxes ( 3/feb/11)

L'Ajuntament recorda les prohibicions d'alimentar i acostar-se als senglars (26/oct/10)


  • Comparteix:

Els porcs senglars sovint envaeixen la via pública./ Font: Racó Català

Els porcs senglars sovint envaeixen la via pública./ Font: Racó Català

Els caçadors de Sant Cugat són partidaris de l'ús d'armes de foc per controlar la superpoblació de porcs senglars en les zones urbanes properes al parc natural de Collserola. Segons el president de la societat de caça La Codorniz, Rafael Soto, aquesta mesura és la més efectiva, ja que els professionals mantenen la possibilitat de practicar la seva afició i aprofiten la carn obtinguda, que, en canvi, esdevé no comestible mitjançant els dards tranquil·litzants proposats per la Generalitat.

La legislació catalana permet caçar amb escopeta els porcs senglars, sempre que es trobin dins les zones rurals habilitades per aquest fi i en els períodes corresponents per fer-ho. Aquest també és el cas del parc natural de Collserola. La diferència, però, rau en el fet que aquesta àrea és molt propera a zones poblades.

Les queixes dels habitants fa anys que duren. Asseguren que els senglars els pertorben la vida quotidiana tot escarbant entre la brossa, malbaratant collites i creuant carreteres, on han arribat a causar accidents de trànsit.

El president de la societat de caçadors santcugatenca La Codorniz, Rafael Soto, detalla la causa d'aquest fenomen.

Rafael Soto

El problema és que la Generalitat només ens permet caçar en una zona molt reduïda i els senglars s'escapen cap a les àrees habitades.


Per fer front a la intrusió dels porcs salvatges, la setmana passada la Generalitat va autoritzar excepcionalment la caça nocturna amb arcs i fletxes en les zones urbanes. No obstant, la pressió de les associacions de protecció d'animals hauria obligat el govern a fer-se enrere i va dictaminar aquest divendres que tan sols es puguin capturar senglars mitjançant trampes i dards amb anestèsia.

El Consorci del Parc de Collserola ha assegurat que el mètode dels arcs i les fletxes o els dards són més segurs que les armes de foc, perquè redueixen el perill de causar ferits. Soto, en canvi, explica per què la seva entitat és contrària a aquestes mesures.

Rafael Soto

El govern sacrifica aquests senglars cremant-los. Creiem que la caça amb arma de foc permetria un major aprofitament d'aquesta plaga.



Pel president de La Codorniz, els caçadors eren els qui gestionaven la quantitat de senglars al bosc fins fa tres anys, quan el departament de Medi Ambient va imposar-los uns paràmetres que Soto considera massa contundents.

El col·lectiu, a més, subratlla que el seu objectiu no és rebre cap benefici dels exemplars, de manera que no té cap inconvenient en cedir la carn a qui la vulgui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.