Sant Cugat acull, com a prova pilot, un cicle de xerrades perquè la dona tingui cura de la seva salut


  • Comparteix:

L'alcalde, Martà Subirà i el gerent de MSD.

L'alcalde, Martà Subirà i el gerent de MSD.

El servei de Dona Informació engegarà un cicle de xerrades dirigit a la dona per tal de tractar els problemes més freqüents que afecten la seva salut. El programa arrenca a Sant Cugat, però la voluntat de l'empresa patrocinadora és extendre'l a d'altres municipis de l'Estat Espanyol. L'objectiu és que la dona deixi de ser la que vetlla per la salut de la seva família i cuidi més d'ella mateixa i la seva salut.

Aconseguir que la dona es cuidi més a si mateixa i deixi de ser la cuidadora oficial de tots els membres de la família, és un dels objectius d'aquest cicle de 8 xerrades que, a partir del dia 25 de setembre, tractarà les afeccions que més afecten la salut de les dones. Així, especialistes de primer nivell abordaran temes com el càncer, l'alzheimer, l'osteoporosi i l'estrés.

Les conferències estan patrocinades per l'empresa farmacèutica Merck Sharp Dohme que, de manera experimental engega aquest projecte a Sant Cugat amb la voluntat d'extendre'l a d'altres municipis espanyols. El seu gerent, Antoni Gelonch, ha explicat per què han escollit la nostra ciutat:

Antoni Gelonch

La dona sancugatenca està fomada, té accés a internet i complementem la informació de forma presencial.


Diversos estudis demostren que la dona és el membre de la família que més fa servir els serveis assistencials, però no pas per a ella, sinó per d'altres membres de la unitat familiar. Ara, es vol que la dona s'ocupi de si mateixa.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha explicat que els temes escollits volen donar resposta a les demandes i necessitats més freqüents de les usuàries del servei municipal Dona Informació:

Marta Subirà

Volem oferir resposta i informació a qüestions que sabem que preocupen a les usuàries de Dona Informació.


Paral·lelament es posa en marxa un servei de mainaderes a la Casa de Cultura perquè les mares puguin deixar els seus fills mentre assisteixen a les conferències que tindran lloc al Monestir.

En l'última de les sessions, l'empresa farmacèutica presentarà a Sant Cugat l'estudi sobre la salut de la dona a Catalunya que es'està elaborant amb col·laboració del Departament de Sanitat de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.