Retallada de fins a un 25% de la Generalitat als pressupostos dels centres educatius


Temes relacionats

Salat justifica les retallades de la Generalitat en matèria educativa (15/feb/11)


  • Comparteix:

La Generalitat rebaixa la dotació econòmica de les escoles i instituts

La Generalitat rebaixa la dotació econòmica de les escoles i instituts

El departament d'Ensenyament de la Generalitat ha notificat als centres educatius públics que se'ls aplicarà una retallada de fins el 25% del pressupost per aquest 2011. Els instituts públics santcugatencs ja han rebut la notificació de la Generalitat, però algunes escoles d'educació infantil i primària encara estan a l'espera de la confirmació oficial. No obstant això, ja han constatat, amb pressupostos en mà, que les xifres d'enguany són força inferiors. Els directors dels centres santcugatencs han denunciat que és un 'despropòsit' i que no podran cobrir les seves necessitats bàsiques sense aquests diners.

A causa de la reducció de la despesa pública que està duent a terme el nou govern de la Generalitat, el departament d'Ensenyament acaba d'anunciar als centres de secundària públics que se'ls reduirà fins a una quarta part el pressupost d'aquest 2011. Aquesta notícia ha agafat desprevinguts els directors dels instituts, que no havien rebut cap notificació oficial fins ara. Amb tot, la retallada no afectarà la dotació pressupostària per pagar els sous dels professors, però sí totes les altres despeses.

El director de l'institut Angeleta Ferrer, Joan Artigues, i el del Joaquima Pla i Farreras, Oriol Rodón, han explicat a Cugat.cat com han rebut la notícia.

Directors instituts

És una barbaritat i un despropòsit. No podrem cobrir les necessitats més bàsiques. / No se què farem per pagar-ho tot... Estem preocupats.


Pel que fa a les escoles públiques, algunes encara no han rebut la comunicació oficial de la Generalitat, tot i que sí que han constatat que els pressupostos han patit una rebaixa d'entre un 20 i un 25%. La portaveu de la comunitat educativa de Sant Cugat, Anna Fitó, ha assegurat a Cugat.cat que les escoles ja havien modificat el pressupost comptant amb una retallada, però que ho hauran de tornar a fer perquè no se l'esperaven tan àmplia. Suposarà, aproximadament, uns 2.000 euros anuals menys per centre.

Anna Fitó

Comptàvem que una retallada hi hauria, però no amb quantitats de fins a un 25%.



Els directors d'aquests centres han explicat que estudien fer a nivell comarcal una carta de queixa a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Precisament, Rigau va posar sobre la taula fer un 4t d'ESO previ a la formació professional i una possible recuperació dels exàmens al setembre. Els instituts de la ciutat no veuen les propostes amb mals ulls, però critiquen que la Generalitat no ha consensuat res amb els centres educatius.

El sindicats han demanat una reunió urgent amb la consellera d'Ensenyament, ja que consideren que aquesta retallada afecta de manera negativa l'atenció a l'alumnat, als centres, als professionals i als serveis educatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.