Tots els partits, tret del PP, avalen la netedat del concurs públic


Temes relacionats

Desbloquejada l'adjudicació del servei d'escombraries a Valoriza (11/feb/11)


  • Comparteix:

Moment del ple municipal extraordinari

Moment del ple municipal extraordinari

L'equip de govern reitera que totes les empreses que van participar al concurs públic per adjudicar el servei municipal d'escombraries van tenir igualtat d'oportunitats. El govern municipal manté que el procés administratiu ha estat impecable, en resposta a les crítiques de l'empresa TMA-Grup Sánchez, perdedora del concurs, i del PP, que ha sembrat dubtes sobre l'adjudicació. La resta de grups de l'oposició avalen la correcció tècnica de la licitació.

TMA-Grup Sánchez ha presentat, fora de termini, una al·legació que assegura que l'oferta de l'empresa guanyadora del concurs, Valoriza, va comptar amb l'assessorament de la consultoria Lovic, la mateixa que havia col·laborat amb l'Ajuntament en l'elaboració del plec de clàusules administratives del procés de licitació. Segons TMA, aquest fet obligaria a anul·lar l'adjudicació.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha desmentit aquesta acusació i ha explicat que la col·laboració entre l'assessoria Lovic i l'Ajuntament no suposa cap tracte de favor amb Valoriza, ja que l'estudi elaborat per la consultora es va incloure al plec de clàusules de la licitació i, per tant, era accessible per a totes les empreses participants. A més, Paraira ha revelat que Lovic va oferir els seus serveis a diverses empreses, entre elles també TMA-Grup Sánchez, amb posterioritat a la seva col·laboració amb el consistori. Amb tot, Paraira ha indicat que han portat el cas al Col·legi d'Enginyers perquè valori si l'assessoria ha vulnerat el codi deontològic de la professió o ha comès algun delicte oferint els seus serveis a diverses empreses que optaven al concurs públic convocat per l'Ajuntament després d'haver treballat per al consistori en l'elaboració de les condicions de la licitació.

Cristina Paraira

Hem anat al Col·legi d'Enginyers i hi hem presentat el cas perquè tenim dubtes del cas.



De la seva banda la portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha dit que l'acusació de TMA és prou greu com per aturar el procés i tornar a convocar el concurs. Rodríguez ha volgut aclarir que el seu coneixement del tema prové de dos informes que li han arribat de manera anònima.

Berta Rodríguez

No queda gaire maco. El procés és tan important que podríem repetir el concurs.



Una insinuació que ha obligat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a intervenir amb vehemència per refermar la netedat de l'adjudicació i demanar al PP que no projecti dubtes sobre el procés.

Mercè Conesa

L'Ajuntament ha donat igualtat d'oportunitats a totes les empreses i ha estat transparent. No faci jocs de paraules que no són benvinguts.




La resta de grups de l'oposició han avalat la correcció tècnica de l'adjudicació i han reclamat que si algú encara té dubtes sobre la licitació del servei d'escombraries recorri a la justícia i eviti especulacions sense fonament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.