La delegació espanyola del Parlament Europeu de Joves tria els seus nous membres a la ciutat


Temes relacionats

Compte enrere per escollir els participants del Parlament Europeu de Joves ( 1/feb/11)


  • Comparteix:

La delegació espanyola del Parlament Europeu de Joves (EYPE) ha escollit la ciutat per tercer any consecutiu per seleccionar els candidats de la demarcació de Barcelona que formaran part de l'organització. Els escollits també assistiran a la propera sessió estatal que se celebrarà a Madrid al maig. Entre les escoles participants n'hi ha quatre de santcugatenques, Àgora, Thau, Europa i l'institut Leonardo da Vinci. L'acte l'ha clos la regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, amb un discurs.

Després de la sessió madrilenya, els delegats escollits opten a assistir a les sessions europees, que se celebraran a Zagreb a la tardor i a Istambul a la primavera de l'any vinent. El proper pas són les sessions internacionals en les quals participen uns 250 joves d'arreu d'Europa per discutir temàtiques d'interès comunitari.

La preselecció de les escoles barcelonines s'ha fet a partir de debats basats en temes de l'agenda europea entre els candidats. Entre les qüestions que s'han discutit, hi ha els drets humans, la cultura i l'educació i afers econòmics i monetaris.

La presidenta d'EYP a l'Estat espanyol, Adriana Díaz, explica la importància de Sant Cugat per l'organització juvenil. Són declaracions a Cugat.cat.

Adriana Díaz

Sant Cugat és molt important per a l'EYPE, és per això que hem decidit celebrar la jornada de preselecció a la ciutat.




De la seva banda, la regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, ha valorat positivament la iniciativa d'EYPE.

Esther Salat

És un orgull veure com aquest grup de joves ha anat creixent, ha guanyat implicació amb la causa europea i té una gran capacitat de comunicació.





L'acte de preselecció ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Els seleccionats de la sessió regional es donaran a conèixer aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.