La Fundació puntCAT celebra cinc anys amb 47.000 dominis


Temes relacionats

La Fundació puntCAT publica un llibre gratuït sobre el nou protocol a Internet ( 2/feb/11)

La Fundació puntCat anima els joves a crear webs a través d'un concurs ( 2/feb/11)

La Fundació puntCAT, premi d'Honor Lluís Carulla (16/nov/10)


  • Comparteix:

Logotip de la Fundació puntCat

Logotip de la Fundació puntCat

La Fundació puntCat, amb seu a Sant Cugat, ha celebrat aquest dimarts el seu cinquè aniversari superant els 47.000 registres del domini .cat. La Fundació puntCat gestiona aquest domini i ajudar al desenvolupament de la societat de la informació en l'àmbit catalanoparlant.

Cinc anys després, la comunitat catalanoparlant continua sent l'única que disposa d'un domini propi a Internet. Durant aquest temps ha superat la xifra dels 47.000 dominis i ha crescut anualment per sobre del 15%. A més, la densitat de valor del .cat - la mesura que indica el nombre de documents que cada pàgina aporta - torna a ser, per tercer any consecutiu, el primer domini genèric que més valor aporta a Internet.

En paral·lel, la fundació és membre consultiu d'ECLID, l'associació de dominis lingüístics i culturals d'Europa que vol aconseguir nous dominis per a les seves respectives llengües, com el basc, el gallec i bretó. També ha rebut recentment el Premi d'Honor Lluís Carulla, concedit 'a persones o entitats que hagin ajudat a enfortir la consciència de comunitat nacional i el sentit de pertinença a la cultura dels països de llengua catalana'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.