Òmnium compara la prohibició de TV3 al País Valencià amb el 23-F


  • Comparteix:

Protesta per la prohibició/ Font: Escolesenxarxa

Protesta per la prohibició/ Font: Escolesenxarxa

La presidenta d'Òmnium Cultural de Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha equiparat la prohibició de l'emissió de Televisió de Catalunya (TV3) al País Valencià amb 'l'atac a l'autonomia' que va suposar el cop d'estat del 23-F. Tot i així, Caballé és optimista amb la situació i creu que TV3 es tornarà a veure al País Valencià d'aquí poc temps. Per la presidenta cal prendre mesures com una gran mobilització a la xarxa i recórrer a tribunals internacionals.

Aquest dijous la pàgina web d'Òmnium va romandre tancada en senyal de protesta per les sancions econòmiques que el govern valencià ha imposat a Acció Cultural Valenciana pels repetidors de TV3 que l'entitat té per tot el País Valencià, obligant-los a deixar d'emetre. La presidenta d'Òmnium a la ciutat, Maria Rosa Caballé, qualifica l'acció d''atemptat cultural' i hi veu les mateixes actituds que des de fa trenta anys proven d'acabar amb l'autonomia catalana.

Maria Rosa Caballé

Els fets de fa 30 anys encara estan passant ara. Com el 23-F, cada dia tenim una agressió contra la nostra autonomia.




Caballé creu que l'objectiu del govern valencià és estendre la visió de què el valencià i el català són dues llengües diferenciades. Tot i això, creu que la situació és provisional i es mostra optimista amb la situació de la televisió catalana al País Valencià.

Maria Rosa Caballé

Segur que no és una batalla perduda. D'aquí poc temps els valencians tornaran a veure TV3. Els arguments de Camps no s'aguanten.



Per la presidenta de la delegació local d'Òmnium, el més important és implicar tota la societat catalana, de dins i fora del país, per denunciar a gran escala la situació a la xarxa i no descarta que es recorri a instàncies superiors internacionals. També demana la intervenció de la Generalitat i creu que es podria organitzar una manifestació convocada per Òmnium Cultural.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Crec que ja hem arribat al límit de lo mes inverosimil.El sr Camps en moltes paraules seves i actituts el que ens demostra lo "cateto" que és,no coneix l´historia de la nostra Llengüa? el català i el valencià son llengües diferents.....? aixi l´andalús i castellà també oi?.... apa va, no digui bejanades.I el fet de TV3 es super vergonyós aquesta Dictadura,aquesta és la seva Democracia ?Sr. Camps que estem al S.XXI..... Visca TV3! i sobretot Visca la Llibertat d´Expressió!

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 21/feb/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.