Cerdanyola encara no ha decidit si autoritza l'abocador de Can Fatjó


Temes relacionats

Oposició veïnal a l'obertura d'un abocador a tocar de Sant Cugat (24/feb/11)

El PP, contrari a l'abocador de Can Fatjó dels Aurons (24/feb/11)


  • Comparteix:

Estat actual de la pedrera Almar

Estat actual de la pedrera Almar

L'Ajuntament de Cerdanyola encara no s'ha pronunciat sobre la proposta de l'Agència de Residus de Catalunya de convertir la pedrera Almar, en una zona de Can Fatjó limítrofe amb Sant Cugat, en un abocador de residus d'ecoparcs. En una entrevista a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde d'Urbanisme del municipi veí, Laura Martínez, ha afirmat que caldrà restaurar el forat de la pedrera quan s'acabi l'activitat extractiva, però ha afegit que encara no s'ha decidit per quin procediment. Martínez, això sí, ha defensat enèrgicament el sistema de dipòsit de residus en bales inertitzades que ja s'ha fet servir a la pedrera Elena, també a Cerdanyola.

Martínez ha explicat que, de moment, la pedrera Almar manté l'activitat extractiva que té des dels anys 60. Quan aquesta activitat s'acabi, la segona tinenta d'alcalde del consistori cerdanyolenc ha apostat per una 'recuperació ambiental' de l'espai, però ha afegit que encara no s'ha concretat el millor sistema de restauració. La plataforma que s'oposa a l'abocador prefereix reomplir la pedrera amb pedra i runa, mentre que l'Agència de Residus de Catalunya, que depèn de la Generalitat, ha posat sobre la taula convertir el sot en un dipòsit controlat de residus provinents d'ecoparcs de l'àrea metropolitana, una instal·lació similar a la que ja acull Cerdanyola a la zona del Sincrotró i que està a punt d'arribar al final de la seva vida útil.

En declaracions a Cugat.cat, Martínez ha defensat el sistema emprat a la pedrera Elena, tot i els problemes de males olors que s'han detectat recentment.

Laura Martínez

Lamento aquestes males olors puntuals. Seran corregides ràpidament. La valoració de l'Elena és molt positiva en el sentit mediambiental.


La titular d'Urbanisme de Cerdanyola, que també gestiona Medi Ambient, assegura que hi ha molts arguments tècnics i ambientals a favor de l'opció del dipòsit de residus inertitzats, però ha remarcat que la decisió s'haurà de prendre en el proper mandat, després de les eleccions del 22 de maig.

Martínez ha ofert diàleg a la plataforma contrària a l'abocador i els ha tranquil·litzat, afirmant que rebran tota la informació disponible sobre el futur de la pedrera.

Imatge de Google Maps



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.